KalPan lehdistötilaisuudessa tiedotettiin uusista pelaajista, valmennuksesta ja jäähallin kehittämisestä

KalPa järjesti lehdistötilaisuuden Pretax KalPa-Klubilla torstaina 19.4.2012. Tilaisuudessa julkaistiin KalPan valmennusryhmä sekä kolme uutta pelaajaa ensi kaudelle. Tilaisuudessa esiteltiin myös jäähallin kehityssuunnitelma. Koko lehdistötilaisuuden anti on koottu tämän yhden uutisen alle. Myöhemmin illalla lisäämme vielä pidemmän videon lehdistötilaisuudesta KalPan YouTube-kanavalle.


Ilpo Kauhanen KalPan maalivahtivalmentajaksi ja joukkueenjohtajaksi


Ilpo Kauhasesta tulee KalPan edustusjoukkueen ja A-nuorten maalivahtivalmentaja Ari-Pekka Siekkisen palatessa takaisin Jyväskylään. Kauhanen hoitaa valmentajapestin ohella myös joukkueenjohtajan tehtäviä.
- Ilpo Kauhanen on KalPan organisaatiossa tuttu mies, sillä hän on Kuopion kiekkoilun kasvatti, joka on kiertänyt myös maailmalla. Viime kaudella hän oli KalPan A-nuorissa maalivahtivalmentajana ja teki erittäin hyvää työtä nuorten miesten kanssa, KalPan toimitusjohtaja Kimmo Kapanen kertoo.
– ”Ipi” tuo uutta näkökulmaa valmennusryhmään. Hän tulee työskentelemään erittäin lähellä meidän maalivahtejamme.

Ari-Pekka Siekkisen lähdössä ei ole dramatiikkaa, vaan asia on ollut KalPalla tiedossa jo pidemmän aikaa.
- Taustalla on puhtaasti henkilökohtaiset syyt ja perhesyyt, koen että minun on parempi palata takaisin Jyväskylään, kertoo Ari-Pekka Siekkinen.
– Takana on positiivinen ja opettavainen kausi kaikin puolin, tykkäsin olla KalPassa mukana, sillä organisaatiossa oli hyvä tekemisen meininki ja ilmapiiri. Nyt aion katsella kevään rauhassa mitä se tuo tullessaan, Siekkinen jatkaa.

Janne Kekäläinen pelaajakoordinaattoriksi


KalPa on solminut Janne Kekäläisen kanssa kolmevuotisen pelaajakoordinaattorisopimuksen. Kekäläinen tulee toimimaan KalPassa valvovina silminä pelaajahankintoja ajatellen ja antamaan oman mielipiteensä ja ammattitaitonsa pelaajahankintoihin sekä nykyisten pelaajien arviointeihin.
- Janne näkee pelejä sen verran paljon, että hän kykenee löytämään oikeantyylisiä pelaajia KalPalle, Kimmo Kapanen kertoo.
-Janne toimii apunani pelaajahankinnoissa ja antaa ulkopuolista näkökulmaa pelaaja-asioiden hoitamiseen, Kapanen jatkaa.

KalPan joukkue kokoontuu yhteen keskiviikkona 2.5.


KalPan joukkue aloittaa kesäharjoittelunsa toukokuussa. Uusi joukkue kokoontuu ensimmäisen kerran yhteen keskiviikkona 2.5. ja yhteistä kesäharjoittelua vedetään juhannukseen asti. Muu valmennusryhmä jatkaa entisellään: Tuomas Tuokkola päävalmentajana, Jari Laukkanen valmentajana ja fysiikkavalmentajana toimii aiempien kausien tapaan Mika Kojonkoski. KalPan alkusyksyn ohjelmistossa on yksi perinteinen harjoitusottelu sekä osallistuminen European Trophy –turnaukseen, jonka viimeinen ottelu pelataan SM-liigan jo ollessa käynnissä.

KalPaan kolme uutta pelaajaa: hyökkääjä Kolehmainen sekä puolustajat Halonen ja Koivisto

Janne Kolehmainen, Miika Koivisto ja Antti Halonen tulivat KalPaan pitkillä sopimuksilla.


Hyökkääjä Janne Kolehmainen kiinnitettiin KalPaan kolmevuotisella sopimuksella. Isokokoinen Kolehmainen (189/98) on vasemmalta laukova laitahyökkääjä, jolla on lähes 400 ottelun verran kokemusta SM-liigasta. 26-vuotias Kolehmainen on pelannut neljä viimeistä kautta HPK:ssa ja sitä ennen SaiPassa. Miehellä on myös NHL-varaus vuodelta 2005 (Ottawa Senators, 4. kierros).
- Halusimme tehdä Jannen kanssa pitkän sopimuksen. Kolehmainen tuo meille kaivattua fyysisyyttä ja hänen tyylistä pelaajatyyppiä olemme kaivanneet KalPassa. Tulemme varmasti saamaan häneltä apuja, energisyyttä ja esimerkkiä pelaamiseen, Kimmo Kapanen kertoo.

30-vuotias vasemmalta laukova puolustaja Antti Halonen (182/92) siirtyy Timråsta KalPaan. Halosen sopimus kilpipaitojen kanssa on kolmevuotinen. Aiemmin Halonen on pelannut viisi kautta Kajaanin Hokissa Mestistä ja sen jälkeen kolme kautta SM-liigaa TPS:ssa ennen kuin mies siirtyi Ruotsin Elitserieniin syksyllä 2010.  Kuopio on miehelle tuttu paikka entuudestaan, sillä Halonen pelasi vuoden A-nuorten SM-liigaa ja Mestistä KalPassa kaudella 2001-2002.
- Antti Halonen on erittäin vahva pelaaja ja hyvä yleispuolustaja. Hän pystyy pelaamaan myös ylivoimat ja alivoimat ja odotamme häneltä äijämäisyyttä ja kovuutta KalPan alakertaan, Kimmo Kapanen sanoo tyytyväisenä hankintaansa.

Miika Koivisto on 21-vuotias nuori leftin puolustaja, joka siirtyy KalPaan kaksivuotisella sopimuksella.  Koivisto (184/85) on Vaasan Sportin kasvatti, jolla on takana erittäin vahva tulokaskausi Mestiksessä.
- Koivisto on ottanut huimia kehitysaskeleita viime kausina, valottaa Kimmo Kapanen.
- Lähtökohta on, että kehityskäyrää halutaan jatkaa ja tehdä Koivistosta ison roolin puolustaja lähivuosina. Miikan ominaisuudet tukevat KalPan kiekollista pelityyliä ja hän pelasi Sportissa isossa roolissa viime kaudella. Odotamme, että hän tulee haastamaan ja valtaamaan paikan vastaavassa roolissa tulevaisuudessa myös KalPassa, Kapanen jatkaa.

Katso lyhyt videohaastattelu uusista pelaajista täällä.


Jäähallia kehitetään edelleen, luvassa parannuksia C-kulmaan

KalPa ja Kuopion kaupunki kehittävät Niiralan Montun yleisöpalvelutiloja, nyt vuorossa on jäähallin C-kulman laajennus.

- Selvisi, että Kuopion kaupungilla on varattuna investointirahaa jäähallin päivitysremonttiin, kertoo KalPan toimitusjohtaja Kimmo Kapanen. - Esitimme, että yhdistämme voimat ja näin saamme halliolosuhteita parannettua yhdessä. Niiralan Montun C-oven luona oleva käytävä on ahtaimpia osioita hallissa, joten haluamme tehdä lisätilaa juuri sinne ja siten palvella asiakkaita entistä paremmin. Remontin myötä C-kulmaan tulee käytävälaajennus sekä uusia kioskitiloja.


Havainnekuva C-kulman alakerrasta.



Pohjapiirros C-kulman alakerrasta.


- Toiseen kerrokseen samaisessa kulmassa rakennamme itse lisää kaivattuja VIP-tiloja, jotka ovat tälläkin kaudella olleet kovalla käyttöasteella. Haluamme palvella myös yrityksiä ja verkostokumppaneitamme entistä paremmin. Alakerta on valmiina jo perjantaina 10.8., jolloin pelataan KalPan harjoitusottelu Kärppiä vastaan. Yläkerran VIP-tilojen pitäisi valmistua viimeistään liigakauden alkuun mennessä.


Pohjapiirros C-kulman yläkerrasta.