KalPan koulukiertue: Mikko Kukkonen ja Marko Kauppinen villitsivät Haapaniemen koulun!

KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertue vierailee syksyn 2012 aikana yhteensä kahdeksalla Kuopion ja kahdella Siilinjärven ala-asteella.

KalPa Hockey Oy on toteuttanut laajamittaisia koulukiertueita Kuopion seudun ala-asteilla jo neljän vuoden ajan, ja hyväksi havaittua perinnettä aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa. Tänä syksynä koulukiertueen järjestäminen laajemmaksi ei aikataulullisista syistä valitettavasti ollut mahdollista, sillä joukkueen tiivis otteluohjelma rajoitti käytettävissä olevia päivämääriä. Samainen kiertue aiotaan toteuttaa kuitenkin myös vuonna 2013, jolloin valitaan uudet kiertuekoulut.

KalPa Hockey Oy:n ja Juniori-KalPan yhdessä Kuopion kaupungin ja poliisin Who cares -hankkeen kanssa järjestämän koulukiertueen teemana ovat tänä syksynä monipuolinen liikunta sekä kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisy. Jokaisella koululla on mukana kaksi KalPan edustusjoukkueen pelaajaa sekä taustaorganisaatiosta koottu ryhmä järjestämässä noin tunnin mittaisen tapahtuman ja puhumassa yllämainittujen teemojen puolesta koko koululle. KalPan tärkeimpiä arvoja ovat lasten hyvinvoinnista välittäminen ja yhdessä tekeminen, ja tätä viestiä organisaatio haluaa välittää koulujen oppilaille.

Kiertueen neljäntenä kouluna keskiviikkona 10.10. oli vuorossa Haapaniemen koulu, jossa pelaajavieraina olivat KalPan puolustajat Mikko Kukkonen ja Marko Kauppinen. Seuraavassa kuvakoosteessa koulukiertueen kohokohdat:


KalPan koulukiertue alkoi jännittävissä tunnelmissa näyttävällä valoshow'lla ja videolla...


Tässä KalPan sankarit Mikko Kukkonen ja Marko Kauppinen lähikuvassa.


4. luokan oppilaat pääsivät esittämään pelaajille etukäteen keksimänsä haastattelukysymykset. Koululaiset olivat hienosti myös osanneet pukeutua keltamustiin vaatteisiin ja KalPa-rekvisiittaan, sillä kiertueen keltamustin koulu tullaan palkitsemaan kutsumalla koko voittajakoulu tiistaina 27.11. pelattavaan KalPa–HPK -otteluun.


"Elämän erotuomariksi" oli paikan päälle saapunut myös poliisi kertomaan oppilaille, millaisissa erilaisissa tilanteissa elämässä tarvitaan sääntöjä.


Urheilullisena ohjelmanumerona oli ensin tarkkuuslaukauskilpailu, jossa koulun vararehtori Ilkka Laakkonen pääsi haastamaan KalPan pelaajat.


...eikä Mikko Kukkoselta. Tasapeliin päättyneen taistelun voittajaksi julistettiin erotuomarin päätöksellä lopulta rehtori, minkä totesi mietteliäs ilme kasvoillaan myös Marko Kauppinen.


Oppilaista ja opettajista koostuva yleisö kerääntyi parhaille paikoille jännittämään ja kannustamaan omiaan.


Koulukiertueen päätapahtumassa oppilaat haastoivat Kukkosen, Kauppisen ja KalPan naisvahvistuksen salibandyottelussa. 10 minuuttia kestänyt huikea jännitysnäytelmä päättyi lopulta Haapaniemen koulun oppilaiden 9-8 voittoon!


Aamutapahtuman päätteeksi kaikki koulun oppilaat saivat hakea itselleen muistoksi KalPan fanikortit ja nimikirjoitukset. Jonot nimmaripaikalle olivat pitkiä.


...mutta lopulta tyttöjenkin odotus palkittiin.

Myös pelaajille vieraileminen ala-asteella oli mieluisa kokemus. Kumpikin puolustaja oli mukana kiertueella myös viime vuonna, ja KalPan oma kasvatti Mikko Kukkonen on päässyt näkemään koulutunnelman jo useampana vuonna.

- Kyllä tämä on joka kerta ollut ehdottomasti kiva kokemus ja muutenkin mukavaa vaihtelua tavalliseen päivään. Hyvää asiaa varten näitä kouluvierailuja tehdään. Ei haittaa yhtään edes aikainen herätys ennen aamuharjoituksia, Kukkonen vakuuttaa.

- Tällaisissa tapahtumissa on aina positiivinen ja hieno tunnelma. Kaikista paras tunne itselleni tulee siitä, että näen lasten olevan aidosti iloisia, Kauppinen korostaa.

Koulukiertueella esitettiin lisäksi kaksi opetusvideota, joiden tarkoituksena on kannustaa ala-asteiden oppilaita liikkumaan monipuolisesti sekä olemaan reiluja kavereita kaikille. Näistä ensimmäinen tullaan näyttämään myöhemmin myös YouTubessa. Toistaiseksi videota ei kuitenkaan vielä julkaista, sillä KalPa haluaa kunnioittaa kiertueen jäljellä olevien koulujen oppilaita ja suoda jännittävän kokemuksen myös heille.