KalPalle tappio voittomaalikilpailussa - HPK voitti trillerin

KalPa teki lauantaisen ottelunsa HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa itselleen jälleen vaikeaksi, sillä kyseessä oli Kilpisotureille jo viides peräkkäinen jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun saakka venynyt ottelu. Tällä kertaa jännittävä taistelu ratkesi voittolaukauksilla, kun Ville Viitaluoma varmisti vasta kahdeksantena laukojana 3-2 voiton HPK:lle.

KalPa aloitti ottelun pirteästi siitä mistä eilen Kuopiossa Bluesia vastaan jäi. Erityisesti joukkueen ykkösketju Sami Kapanen – Craig Smith – Artturi Lehkonen järjesteli alusta pitäen useita hyviä maalintekopaikkoja. Ensimmäisen osuman iski kuitenkin kotijoukkue, kun KalPan pelaajille sattui kohtalokas kiekonmenetys. Robert Leino kiitti ja vei HPK:n 1–0 johtoon ajassa 11.25. KalPa ei kuitenkaan lannistunut, vaan puolitoista minuuttia myöhemmin Sakari Salmisen näyttävä suoritus Antti Halosen syötöstä tasoitti tilanteeksi 1–1.

Toinen erä alkoi KalPalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Juuso Vainio pääsi viemään kotijoukkueen 2–1 johtoon pelikellon näyttäessä 23.10. KalPan tasoitus seurasi kuitenkin jälleen ajassa 28.46, kun ylivoimapelin juuri päätyttyä Tommi Miettinen niittasi Jussi Timosen laukoman paluukiekon maaliin ohi entisen KalPa-pelaaja Mika Järvisen. Kolmannessa erässä pelattiin käytännössä päästä päätyyn, mutta maaleja ei nähty.

KalPan maalilla torjuntavuoron sai pitkästä aikaa Juha Toivonen, joka torjui yhteensä 25 laukausta. Ottelun alussa pelaamattomuus vielä näkyi, mutta loppua kohti Toivosen torjuntatyöskentely parani selvästi ja etenkin toisessa erässä mies otti useita hienoja koppeja. Voittolaukauskilpailuun maalille vaihdettiin Mikko Koskinen. KalPa pelaa tällä hetkellä todella näyttävää ja viihdyttävää kiekkoa, mutta joukkueen kannalta on harmillista, että varsinaisen peliajan jälkeen on tarjolla vain yksi tai kaksi pistettä. Tällä kertaa pistesaldo jäi yhteen.

Seuraavaksi KalPa pelaa maanantaina Ruotsissa Linköping HC:ta vastaan European Trophy -turnauksen päätösottelunsa. SM-liigassa joukkue kohtaa ensi viikolla torstaina Raumalla Lukon ja lauantaina Porissa Ässät. Trust Kapital Areenalle kuopiolaisyleisö on seuraavan kerran tervetullut tiistaina 30.10. pelattavaan KalPa–SaiPa –otteluun, jolloin TAISTELEMME kolmesta pisteestä!