KalPa romahti Tampereella - Tappara voitti 5-1

KalPa - Tappara 5-1 (0-1, 2-0, 3-0)

Tappara oli torstai-iltana selkeästi parempi joukkue Tampereen Hakametsässä ja otti KalPasta ansaitun voiton maalein 5-1. Ottelu ratkesi lopullisesti viimeisessä erässä KalPan jäähyihin, sillä Tappara iski ottelussa peräti kolme ylivoimamaalia. Ottelun tehokkain pelaaja pistein 1+2 oli Tapparan tuore tanskalainen NHL-vahvistus Jannik Hansen.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa lähes ensimmäisen erän loppuun, kunnes KalPa siirtyi Tommi Miettisen maalilla johtoon ajassa 18.14. Syöttöpisteen osumaan sai puolustaja Adam Masuhr. Toisessa erässä puolestaan Tappara piristyi huomattavasti, ja heti erän toisella minuutilla Ville Nieminen toi kotijoukkueen tasoihin. Tapparan 2-1 johtomaalin iski kaksi minuuttia ennen erän loppua Teemu Aalto, kun KalPa-puolustaja Jussi Timonen istui jäähyllä.

Kolmannen erän alussa Kalle Kerman ajettiin kentältä ulos laitataklauksen takia, ja tämä viisiminuuttinen oli ottelun käännekohta. Jannik Hansen vei Tapparan 3-1 karkumatkalle, ja lisää kylmää vettä KalPan niskaan seurasi ajassa 48.52, kun Kurtis Foster teki 4-1 maalin. Tällä kertaa sai Artturi Lehkonen luistella rangaistusaitiosta kesken pois. Loppuluvut 5-1 sinetöi vielä Jussi Makkonen alivoimalla tyhjään maaliin.

KalPalla on nyt totaalinen peiliin katsomisen paikka, sillä Tampereella ei joukkueelta tahtonut onnistua melkein mikään. Sakari Salmista lukuun ottamatta suurimmalla osalla pelaajista kiekko sinkoili lavan yli valitettavan usein. Tappara puolestaan oli aktiivisempi ja huolellisempi joukkue ja kolme pistettä oli täysin ansaittu lopputulos.

Lauantaina Kilpisotureilla on seuraava mahdollisuus osoittaa pelitaitonsa, kun Trust Kapital Areenalle saapuu vieraaksi HIFK ensi kertaa tällä kaudella. Tuossa ottelussa KalPan pelaajilla on vielä yksi näytön paikka ennen maaottelutaukoa.

KalPa-HIFK lauantaina 3.11. Trust Kapital Areenalla klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan KalPa voittoon!