KalPa nousi tappiolta voittoon Porin lauantai-illassa, kapteeni Kapanen lämäsi voittomaalin

Ässät - KalPa 3-4 (0-0, 1-3, 2-1)

Tilastot täällä.

Porissa nähtiin edelliseltä neljältä kaudelta tuttua KalPaa, parin vaisumman ottelun jälkeen joukkue kaivoi keskuudestaan sisäistä voimaa ja palasi voittajaksi vaikeassa paikassa. Kun Isomäen jäähallissa on lauantai-iltana lähemmäksi 5000 katsojaa ja Ässät saa avausmaalin, se on vierasjoukkueelle koko SM-liigan kenties vaikein paikka nousta voittoon.

Myös tässä KalPan joukkueessa on siis sitä jotakin, mitä kovempi paikka, sitä kovempi joukkue. Kun savolaiset saavat lisää pelaajia takaisin lasaretista kaukaloon, viides peräkkäinen erittäin hyvä sijoitus runkosarjassa on täyttä realismia. Totta, jo viides peräkkäinen. Kun joukkue ei ole mukavoitunut menestymiseen ja kun kohta ollaan jo marraskuussa, toivottavasti myös savolaisyleisö näyttää jotta menestymisen nälkää on edelleen ja paljon. Seuraava mahdollisuus nähdä taitavaa ja taistelevaa KalPa-kiekkoa on tiistaina, kun vastaan tulee SM-liigakauden suurin yllättäjä, huikeaa syksyä pelaava Pekka Tirkkosen SaiPa.

Porissa KalPa latoi Ässien avausmaalin jälkeen peräti neljä osumaa peräkkäin. Asialla olivat joukkueen kirkkaimmat tähdet, Sakari Salminen (1+1), Adam Masuhr, Artturi Lehkonen sekä Sami Kapanen, jonka kauden avausmaali oli sopivasti heti voittomaali. Myös vuosi sitten kapteenin kauden avausmaali oli heti voittomaali, silloin kauden avausottelussa. Kapanen laukoi kokemuksella ja tekniikalla pystykiekon maaliverkkoon, mistä hätäisempi pelimies olisi laukonut kumipalan komeasti päätyverkkoon. 39-vuotiaan KalPa-ikonin arvosta joukkueelleen kertoo myös peliaika, yli 25 minuuttia, enemmän kuin jopa yhdelläkään puolustajalla.

Kun Kapasen rooli KalPan 3-4 johdon pitämisessä viimeisillä minuuteilla oli suuri, sitä se oli myös Mikko Koskisella. Itsestään numeroa tekemätön Koskinen on kaikessa hiljaisuudessa torjunut loistavasti jo kauan ja pysäytti lauantainakin 28 kiekkoa. Vielä ottelun aivan lopussa mies otti pari todella tärkeää ja näyttävää torjuntaa. Joukkue luottaa Koskiseen kuin Tahkovuoreen ja kiitos Koskisen, jälleen yksi voitto nosti joukkuehenkeä jälleen vielä paremmaksi.

Kolhusta kärsinyt Jukka Hentunen pelasi Porissa, mutta toinen kolhittu Kilpisoturi Marko Kauppinen katsoi ottelun sivusta. Kauppista tuurannut Pauli Levokari kesti kotikaupunkinsa yleisön paineet hyvin, pelasi 16 minuuttia, ei jäähyjä ja napsi vielä plusmiinus-tilastoon lukeman +2. Puolustajista lukemaan +2 ylsi myös Antti Halonen, jolta nähtiin tuttua terrierimäistä taistelua. Samaan teholukemaan kolmantena ylsi kapteeni Kapanen.

Viikko sitten lauantaina reissuun lähtenyt KalPa-joukkue palaa Savon sydämeen sunnuntaina. Tiistaina joukkue aloittaa viimeisen peliviikon ennen marrastaukoa, kotiottelulla SaiPaa vastaan. Tervetuloa Trust Kapital Areenalle, siellä taistellaan!