KalPa jäähyili pisteet Bluesille

KalPan hyvä taistelu Bluesia vastaan ei tiistaina riittänyt, vaan jäähyt ja henkilökohtaiset virheet koituivat joukkueen kohtaloksi Espoon Barona Areenalla. Blues vei ottelun nimiinsä maalein 4-2 ja korjasi täyden pistepotin.

Ensimmäinen erä oli tasainen, ja avausmaalia saatiin odottaa aina erän loppuhetkille saakka. KalPa avasi maalitilinsä ylivoimalla ajassa 18.35, kun joukkueen ykkössentteri Matti Kuparinen onnistui maalinteossa Sakari Salmisen ja Artturi Lehkosen syötöistä.

Toisessa erässä KalPa joutui pelaamaan paljon alivoimaa ja joukkueen peli sekosi. Kahdesta ensimmäisestä rangaistuksesta KalPa vielä selvisi, mutta Janne Kolehmaisen huitomisjäähyn aikana hyökkääjä Juuso Ikonen iski Bluesin 1-1 tasoitusmaalin ajassa 33.17. Sama pelaaja kunnostautui syöttäjänä vain vajaan minuutin myöhemmin, ja Miro Aaltonen vei kotijoukkueen 2-1 johtoon. Kumpaakin espoolaisten maalia edelsi KalPan puolustajien radikaali kiekonmenetys, eikä maalivahti Mikko Koskinen mahtanut tilanteille mitään.

Kolmannessa erässä Tommi Huhtala ohjasi Bluesin 3-1 johtomaalin ajassa 46.46. KalPa ei kuitenkaan vielä tästä osumasta antautunut, vaan puolustaja Miika Koivisto toi Kilpisoturit maalin päähän ajassa 56.16. Esityön maaliin tekivät jälleen Salminen ja Lehkonen. Hetkeä myöhemmin Koivisto joutui kuitenkin kiinnipitämisestä jäähyaitioon, eikä Blues jättänyt ylivoimatilaisuuttaan käyttämättä. Puolustaja Henri Laurila rankaisi entistä seuraansa laukomalla kiekon maaliin: 4-2. Pisteet jäivät lopulta Espooseen maalein 5-2, kun Kristian Kuusela pääsi vielä niittaamaan kiekon tyhjään maaliin KalPan pelatessa ilman maalivahtia.

Loppulukemat hieman mairittelevat Bluesia, sillä maalivahti Koskiselle merkittiin ainoastaan 17 torjuntaa. Kotijoukkue oli kuitenkin tappavan tehokas maalipaikoissaan. KalPa pelasi yleisesti ottaen hyvin ja etenkin joukkueen hyökkäyspeli on iloista katsottavaa.
KalPan taistelu jatkuu jo torstaina Kuopiossa, kun vastustajaksi asettuu Porin Ässät. Tervetuloa Trust Kapital Areenalle kannustamaan KalPa voittoon!