Jussi Timonen uskoo KalPan nousukiitoon


KalPan 29-vuotias puolustaja Jussi Timonen on pelaaja, josta puhutaan vähän, mutta joka on Kilpisotureiden joukkueelle kuitenkin äärimmäisen tärkeä. Kuopiolaislähtöinen Timonen pelaa KalPassa jo viidettä perättäistä kauttaan ja on kuulunut vuodesta toiseen ehdottomasti yhdeksi joukkueen tärkeimmistä puolustajista.

- Kotikaupungissa, kasvattajaseurassa ja muutenkin hyvin hoidetussa organisaatiossa on ollut todella hieno pelata kaikki nämä vuodet. Peliaikaa ja luottoa on tullut paljon, mihin voin ilman muuta olla todella tyytyväinen. Ehdottomasti viihdyn täällä erinomaisesti.

Timosta voisi luonnehtia peruspuolustajaksi, joka saa paljon vastuuta myös alivoimapelissä. Timonen ei tehopisteillä mässäile, vaan onnistuu omassa tehtävässään parhaiten oikeastaan silloin, kun ei tee virheitä ja pystyy pelaamaan huolellisesti ja varmasti. Timonen ei toisaalta edes kaipaa samanlaista huomiota kuin suurimmat hyökkääjätähdet, mutta haluaa kuitenkin tekemisellään näyttää kaikille esimerkkiä ja antaa joka ottelussa kaikkensa.

- Otsikoiden takia en tätä pelaamista kyllä tee, mutta totta kai yritän mahdollisimman positiivisesti siellä kentällä näkyä mieluummin kuin olla täysin huomaamaton. Maalitavoitteita en ole itselleni asettanut, mutta pyrin illasta toiseen pelaamaan niin hyvin kuin pystyn ja auttamaan joukkuetta parhaani mukaan.

Timonen on ehtinyt pelata urallaan SM-liigaa myös TPS:n (2002-04) ja SaiPan (2004-06) joukkueissa. Lisäksi mies on päässyt kokeilemaan taitojaan kaksi kautta (2006-08) Pohjois-Amerikassa. Philadelphia Flyersin NHL-organisaatiossa miehen tilille kertyi 14 ottelua, ja AHL-liigassa Philadelphia Phamtomsin ja Iowa Starsin joukkueissa 93 ottelua.

Sopimus KalPan kanssa päättyy ensi kevääseen, mutta omien sanojensa mukaan mies ei mieti ulkomaille paluuta tai muutenkaan tulevaisuuden peliasioita tällä hetkellä lainkaan.

- Vielä ei ole ollut aika miettiä tulevien vuosien asioita. Nyt keskityn täysillä pelaamaan tämän kauden mahdollisimman hyvin ja katsotaan sitten rauhassa, mitä tapahtuu. Se on kuitenkin varma, että kiire pois minulla ei Kuopiosta ole missään tapauksessa.

Aivotärähdyksestään Timonen selvisi onneksi säikähdyksellä ja on jo täydessä pelikunnossa, eikä kentällä pelatessaan tarvitse enää varoa. Alkukauden omiin esityksiinsä Timonen on kohtalaisen tyytyväinen, mutta vaatii itseltään kuitenkin vielä selkeää parannusta.

- Antaisin itselleni johonkin tyydyttävän ja hyvän välimaastoon sijoittuvan arvosanan, mutta parantamisen varaa tässä vielä toki on.

Syyskuun kahdeksan ottelun jälkeen KalPa on koonnut yhteensä kolmetoista pistettä ja on SM-liigan sarjataulukossa sijalla viisi. Timosen yhteenvedon mukaan alku oli ailahteleva, sillä hyvää peliä ja hienoa voittoa saattoi seurata selkeästi heikompi esitys ja tappio. Nyt suunta on luottopuolustajan mukaan kuitenkin oikea.

- Välillä olemme pelanneet ihan todella hyvää jääkiekkoa, mutta pelaamisen tasoon tulisi saada lisää tasaisuutta vielä. Tästä on kuitenkin oikein hyvä jatkaa eteenpäin, koska parempaan päin olemme menossa koko ajan. Uskon vahvasti, että tästä kaudesta vielä hyvä tulee.

Timosen mielestä yleisön kannustus on erityisen tärkeää. Viime ottelussa oli havaittavissa jo hyviä merkkejä paremmasta niin kentällä kuin katsomossa, ja puolustaja toivoo katsomoon väkeä kannustamaan jatkossakin.

- Toivottavasti areenalle saapuu väkeä kauden lopuissakin otteluissa. Tervetuloa kaikki hallille katsomaan hyvää jääkiekkoa, siinä ne tärkeimmät terveiseni yleisölle!