Isä, poika ja hyvä henki

Lukko-KalPa 0-5 (0-1, 0-4, 0-0)

Tilastot täällä.

Kallaveden äärellä elämään tottuneet savolaiset osaavat hengittää myös meri-ilmastossa. KalPa on kääntänyt ennenkin kurssinsa länsirannikon kahden ottelun reissun aikana ja niin tapahtui myös nyt. Tiistaina Porissa KalPa pelasi varsin vahvan ottelun Ässiä vastaan, mutta joutui taipumaan Veli-Matti Savinaisen jatkoaikamaalilla 1-0. Keskiviikkona KalPa jatkoi vahvaa menoa ja nyt tuloksena oli Lukolta täydet kolme pistettä lukemin 0-5.

KalPa ratkaisi etukäteen erittäin tasaiseksi ja vaikeaksi ennakoidun ottelun latomalla toisessa erässä alle 10 minuuttiin peräti neljä maalia. Yhtäkkiä KalPan lähitulevaisuus näyttää taas huomattavasti kirkkaammalta paitsi sarjataulukon, myös sen tähän aikaan vuodesta tärkeimmän eli pelin suhteen. KalPa-joukkueen sisällä nopea kurssin muutos tosin ei yllätä ketään. Joukkueessa on ollut koko ajan hyvä henki ja länsirannikon reissun pelillisten isojen edistysaskeleiden jälkeen henki on vielä parempi.

KalPan paras pelaaja keskiviikkona oli maalivahti Mikko Koskinen. Jo Porissa loistanut Koskinen pysäytti Raumalla kaikki 27 kiekkoa ja torjui kauden seitsemännen nollapelinsä. "Kossu" nousi nollapelitilastossa jaetulle toiselle sijalle. Samalla Koskinen teki KalPan yhden kauden uuden nollapeliennätyksen.

Savolaisten ensimmäisestä maalista vastasi Antti Kerälä, kolmannesta Jasse Ikonen (1+1) ja viidennestä Mikko Kukkonen. Toisen ja neljännen maalin tekijöistä lisää seuraavassa kappaleessa.

Suurimman huomion keskiviikkona varastivat kuitenkin Sami ja Kasperi Kapanen. Molempien tehdessä toisen erän maalitalkoissa yhden osuman, tuli heistä SM-liigan 38-vuotisen historian ensimmäinen samassa ottelussa maalin tehnyt isä-poika kaksikko. Ottelun jälkeen poika sai kumartaa kolme tähteä ja isä kaksi. Tosin lähellä oli, etteivät tähdet olisi menneet toisin päin kun isä täräytti kiekon maalinsa jälkeen kertaalleen myös tolppaan. Nyt tähdet eivät kuitenkaan olleet isän puolella.

Kasperille maali oli SM-liigauran toinen, Samille SM-liigassa KalPan paidassa 97. KalPan SM-liigahistorian paras maalintekijä on siis enää kolmen tuuletuksen päässä omalle sataluvulle siirtymisestä. Maalitilaston toisella sijalla oleva KalPa-legenda Jouni Rinne ylsi 84:ään SM-liigan runkosarjamaaliin KalPa-kausinaan.

KalPa-joukkueen tavoite runkosarjassa on sijoittua neljän parhaan joukkoon. Lauantaina Trust Kapital Areenalla nähdään tavoitteen kannalta äärimmäisen tärkeä ottelu, kun vastaan saapuu puolen Suomen Oulun Kärpät. Kauden keskinäisten otteluiden voitot ovat Kärpille 1-4, joten nyt tarvitaan kotiyleisön tukea!

Lippukauppa lauantaille on käynyt erittäin vilkkaana jo päiviä, varmista paikkasi ajoissa!