Historiallinen hetki SM-liigassa: Isä ja poika Kapanen yhtä aikaa kokoonpanossa



Lauantaina 12. päivä tammikuuta koetaan jääkiekon SM-liigassa historiallinen hetki, kun Sami Kapanen (39) ja hänen poikansa Kasperi Kapanen (16) ovat yhtä aikaa KalPan kokoonpanossa ottelussa Ilvestä vastaan. Aiemmin Kasperi Kapanen pelasi yhden SM-liigaottelun KalPa-paidassa (20.12. KalPa-SaiPa), mutta tuolloin Sami oli loukkaantuneena sivussa. Nyt molemmat ovat pelikunnossa ja valmiina hyppäämään kaukaloon ja näin herrat numero 24 ja 42 nähdään kotikaukalossa yhtä aikaa.

Kasperi Kapanen nostettiin edustusjoukkueen kokoonpanoon Ossi Saarisen ja Jasse Ikosen loukkaantumisten vuoksi, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen kertoo.
- Kasperilla oli joulukuussa hyvä peli edustusjoukkueen mukana, joten hänet oli helppo nostaa A:n puolelta nyt mukaan uransa toiseen liigapeliin.
- Kapaset pelaavat eri ketjuissa, ei meillä ole mitään tarvetta tämän takia rukkailla ketjuja. Eli Sami pelaa ihan normaalisti Voutilaisen Jukan ja Salmisen Sakarin kanssa, kuten on nyt muutaman pelin jo pelannut. Kasperi pelaa nelosketjussa Joonas Riekkisen ja Jyri Junnilan kanssa.


Kasperi Kapanen #42

Tilanteet joukkueessa muuttuvat nopeasti, sillä vielä eilen Sami Kapasella ei ollut voittoisan IFK-pelin jälkeen aavistustakaan, että yhteisesiintyminen Kasperi Kapasen kanssa olisi jo huomenna Ilvestä vastaan.

- Kasperi on kehittynyt paljon ja hän on antanut hyviä näyttöjä A-nuorten mukana. Myös ensimmäinen liigaottelu sujui pojalta hyvin, isä Sami Kapanen kertoo.

- Kyllähän tätä meidän yhteistä ottelua on odotettu kauan, se on ollut mielessä oikeastaan siitä lähtien, kun tein paluun KalPaan NHL-urani jälkeen. Oikeastaan tällä kaudella unelma on sitten ruvennut realisoitumaan, kun tuossa puolisentoista kuukautta sitten Kasperi tuli edustuksen treeneihin mukaan ja pelasikin yhden ottelun edustusjoukkueessa. Tuolloin olin itse loukkaantuneena ja en päässyt kentälle. Halusin itseni nopeasti kuntoon, jos vastaavanlainen tilanne tulisi uudelleen ja tässä ollaan nyt, Sami jatkaa.

- Sain eilen IFK-pelin jälkeen kutsun tulla edustuksen treeneihin, mutta vielä silloin ei ollut tietoa pelaamisesta, Kasperi puolestaan kertoo yllättäen avautuneesta tilanteesta. - On tosi hienoa päästä pelaamaan isän kanssa yhdessä, mutta minusta on tietysti ylipäänsä hienoa, että saan taas näyttöpaikan edustusjoukkueen riveissä, Kasperi lisää. Pelaan huomenna Junnilan ja Riekkisen kanssa samassa ketjussa, ja uskon että tämä sopii minulle hyvin. En ole pelannut aiemmin kummankaan kanssa yhdessä, mutta nyt vedettiin treenit ja mukavalta tuntuu, sillä molemmat ovat nopeita kavereita, Kasperi kommentoi hyökkäysketjuaan.

Molemmat isä ja poika ovat samoilla linjoilla, että ennen peliä voi varmasti jännittää hiukan enemmän kuin normaalisti, mutta kiekon tippuessa jäähän miehet vakuuttavat olevansa valmiina ja jännitys unohtuu saman tien.

- Sain itseluottamusta ensimmäisestä liigapelistäni, joten siinä mielessä toinen peli ei jännitä enää niin paljon, Kasperi kertoo. Toki haluan pelata entistä paremmin ja mikä ettei, jos paikka tulee, niin olisihan se pistetilikin kiva avata SM-liigassa, nuorempi Kapanen sanoo.

Sami Kapanen #24

Huominen KalPa-Ilves-ottelu Trust Kapital Areenalla tulee olemaan jännittävä ja vaikka ennakkoasetelmat sarjataulukossa puhuvatkin KalPan puolesta, ei mikään ole varmaa. Tällä hetkellä KalPa on liigakärjessä ja Ilves sarjan viimeisenä, mutta kuten tällä kaudella jo monesti aiemmin ollaan nähty, kaikki ottelut ovat hyvin tasaisia.

- Ilves on ollut meille vaikea vastus, Sami sanoo. – He ovat työteliäs joukkue ja pelit Ilveksen kanssa ovat olleet tiukkoja ja vähän ympäripyöreitä. Tarvitsemme hyvän latauksen ja alkuun oman kontrollin peliin, siitä se hyvä pelivaihde tulee päälle ja pisteet jäävät Kuopioon.

KalPa-Ilves Trust Kapital Areenalla lauantaina 12.1.2013 klo 17.00. Jäähallin ovet avataan klo 16.00. Pääsyliput ennakkoon Sport Cafe Pelimies, Kotipizza Petonen sekä Lippupalvelu.

Osta liput suoraan täältä huomiseen KalPa-Ilves-otteluun!