Harjoitukset käyntiin kuntotesteillä


KalPalaiset palasivat takaisin kesän omatoimiselta harjoitusjaksolta keskiviikkona. Harjoitukset aloitettiin kuntotesteillä, joiden tuloksia verrataan toukokuussa tehtyihin lähtötasotesteihin. Kaksipäiväiset kuntotestit koostuvat voima-, hyppy ja pyörätesteistä.

- Keskiviikkona aloiteltiin pienellä palaverilla joukkueen kanssa. Joukkueen ilme on kesän jälkeen hyvä, ja joukkue on hitsautunut mukavasti yhteen. Kuntotesteissä saatiin erinomaisia tuloksia, ja niistä näki jätkien tehneen hyvin töitä kesän aikana. Jokainen on parantanut tuloksiaan toukokuun lähtötesteistä, ja kuntopuolta on selkeästi pidetty yllä, kertoo KalPan joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja Ilpo Kauhanen.

- Ensi viikko on treenien suhteen varmasti rankka. Joukkue treenaa kahdesti päivässä ja aamun treenit vedetään kahdessa eri ryhmässä. Perjantaina päästään sitten tositoimiin harjoitusottelussa Kärppiä vastaan, jatkaa Kauhanen.

KalPan konkaripelaaja Sami Kapanen arvioi omaa kuntopohjaansa hyväksi kesän omatoimisen treenin jälkeen:
- Aerobinen pohja on tällä hetkellä vahvempi. Nyt työstetään rauhassa jalkojen voimatasoa jääharjoittelun ohella. Kesällä tein paljon matalasykkeistä aerobista treeniä esimerkiksi pitkiä pyörälenkkejä ja pelasin fudista. Voimaharjoittelua oli huomattavasti vähemmän.