European Trophy käyntiin seitsemän suomalaisjoukkueen voimin

TIEDOTE 13.8.2012: European Trophy käyntiin seitsemän suomalaisjoukkueen voimin

Jääkiekkoilun European Trophy pelataan vuonna 2012 entistä laajempana 32 joukkueen voimin ja mukana on ennätykselliset seitsemän suomalaisjoukkuetta: Tappara, TPS, HIFK, Jokerit, KalPa, JYP ja Kärpät.

Joukkueet on jaettu neljään divisioonaan, joissa jokaisessa on kahdeksan joukkuetta. Divisioonan sisällä kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen ja lisäksi jokainen joukkue kohtaa toistamiseen ns.paikalliskilpailijansa lohkossa. Näin kaikille joukkueille tulee kahdeksan ottelua. Kahdeksan parasta etenee joulukuussa pelattavaan lopputurnaukseen.

- Joukkueita on mukana seitsemästä maasta ja jokaisesta käytännössä johtavat joukkueet. Seurajoukkuekiekko kehittyy koko ajan ja European Trophy on toistaiseksi parasta mitä kansainvälisellä tasolla on tarjota. Jo vuonna 2006 Nordic Trophyn nimellä aloitetulla turnauksella on jo selkeä jatkumo, European Trophyn hallituksen jäsen Timo Everi sanoo.

- Ensimmäistä kertaa on pyritty pelaamaan otteluita myös kansallisten sarjakausien aikana, millä saadaan turnaus tiiviimmäksi, eikä ennen lopputurnausta tule isoa katkoa. Pelipäivien löytäminen kalenterista on ehkä suurin haaste tässä.

Suomalaisjoukkueet aloittavat kaikki urakkansa tulevana viikonloppuna joko perjantaina tai lauantaina.

Lisätietoa ja otteluohjelma kokonaisuudessaan European Trophyn verkkosivuilla www.europeantrophy.com