European Trophy 2013: 32 joukkuetta kilpailee Euroopan parhaan seurajoukkueen palkinnosta

European Trophy 2013 alkaa jälleen elokuun puolivälissä ja turnaukseen osallistuvat samat 32 seurajoukkuetta seitsemästä eri maasta kuin kaudella 2012. Koska kansalliset sarjaohjelmat ovat tiukkoja Sothsin olympialaisten vuoksi, pelataan kaikki European Trophy –ottelut jo ennen syyskuun puoliväliä. European Trophyn lopputurnaus The Red Bulls Salute pelataan jälleen joulukuussa. Kokonaisuudessaan European Trophy –joukkueet kilpailevat turnauksessa 390 000 euron suuruisesta palkintorahasta.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, että sama vahva seurajoukkueiden ryhmä jatkaa jälleen, kertoo turnausjohtaja Bo Lennartsson. – European Trophy on kiistatta seurajoukkueiden ykkösturnaus Euroopassa.

European Trophy 2013 pelataan 32 joukkueen sarjana, jossa on samat neljä lohkoa kuin aiemmin. Edelliseen kauteen verrattuna kotiottelut ja vierasottelut pelataan kuitenkin toisinpäin. Pohjoislohkossa pelaavat kaikki edellisten vuosien European Trophy –mestarit: Eisbären Berlin (2010), EC Red Bull Salzburg (2011) ja Luleå Hockey (2012) sekä Tsekin Extraliigaa johtava HC Skoda Plzen. Itälohkossa ovat esimerkiksi perinteiset eurooppalaiset jääkiekkoseurat Tappara, Djurgårdens IF ja HC Bardubice sekä Sveitsin runkosarjaa johtavat SC Bern ja HC Fribourg-Gotteron. Länsilohkossa taas pelaavat Helsingin suuret kilpakumppanit Jokerit ja HIFK sekä ruotsalaiset Färjestad BK ja Frölunda Indians, Saksan huippujoukkue Adler Mannheim ja Sveitsin hallitseva mestari ZSC Lions. Etelälohkossa Tsekin perinteisin seura Sparta Praha kohtaa Ruotsin Elitserieniä johtavan HV71:n, Itävallan tämänhetkisen parhaan joukkueen UPC Vienna Capitalsin sekä KHL:n HC Slovan Bratislavan.

- Turnauksemme kehittyy paitsi jääkiekkotasoltaan, myös markkinoinniltaan ja seuratuotemyynniltään, minkä lisäksi rakennamme myös kestäviä suhteita seurojen välille positiivisen ja erittäin mielenkiintoisen ideoiden vaihdon kautta. Emmekä tarkoita vain European Trophyyn osallistuvia jääkiekkoseuroja, vaan myös monia muita eurooppalaisia seuroja eri maissa. Tämä auttaa meitä kehittämään koko Euroopan jääkiekkotoimintaa seuratasolla, Bo Lennartsson jatkaa.

Pohjoislohko:
Oulun Kärpät
Luleå Hockey
Eisbären Berlin
Hamburg Freezers
HC Skoda Plzen 1929
HC Kometa Brno
EC Red Bull Salzburg
HC Mountfield

Itälohko:
TPS
Tappara
Djurgårdens IF
Brynäs IF
Bili Tygri Liberec
HC CSOB Pojistovna Pardubice
SC Bern
HC Fribourg-Gotteron

Etelälohko:
KalPa
JYP
HV71
Linköpings HC
HC Sparta Praha
HC Pirati Chomutov
UPC Vienna Capitals
HC Slovan Bratislava

Länsilohko:
HIFK
Jokerit
Färjestad BK
Frölunda Indians
Adler Mannheim
ERC Ingolstadt
ZSC Lions
EV Zug