5. ottelun ennakko: Ässät oudon tilanteen ja pakkovoiton edessä, KalPalla henki päällä ja yv-peli auennut

5. neljännesfinaali: Ässät-KalPa Isomäen jäähallissa keskiviikkona 27.3. klo 18.30.

Nonnii, sanoi savolainen isäntä maanantai-iltana, hieroi käsiään ja sipaisi kalakukon kuorelle riittävästi voita. KalPa oli maanantaina pakkovoiton edessä ja sen se otti. Ottelusarjan jatkon kannalta se, millä tavalla savolaiset voiton ottivat, on erittäin iso asia.

Myös se on hyvin mielenkiintoista, että hurjat noin kaksi kuukautta ilman tappiota varsinaisella peliajalla porskuttaneelle Ässille lähtökohta keskiviikolle on outo. Löytyykö rentous vai meneekö väkinäiseksi?

Maanantain isoin asia tapahtui KalPan pukukopissa sunnuntaina. Joukkue päätti, että nyt katsotaan kuolemaa silmästä silmään ja nautitaan siitä. Ja se näkyi maanantaina katsomoon asti, KalPa oli kuin uudesti syntynyt.

Joukkue pursusi peli-iloa ja hyödynsi viimein kunnolla parhaita aseitaan, Ässiä kovemman luisteluvoiman sekä kiekollisen taidon. Tuo luisteluvoima pakotti Ässä-pelaajat rikkomaan ja ottelun aikana nähtiinkin mailalla väärin pelaamisesta tuomittavien jäähyjen täysi värisuora: kampitus, kiinnipitäminen, koukkaaminen, huitominen, estäminen. Nyt peli-ilo näkyi myös ylivoimapelissä. Kun kolme ensimmäistä peliä eivät tuoneet KalPalle yv-maalia, nyt KalPa takoi niitä peräti neljä.


Ässiä alkoi irvistyttää jo neljännessä ottelussa kun jalka ei enää riittänyt. Kuinka jatkossa?


Tilastoissa maanantai on vain yksi voitto. Se voi kuitenkin olla sitä hyvin paljon enemmän. Samalla kun KalPan profiilipelaajat Sakari Salmisen (2+1), Artturi Lehkosen (2+1), Antti Kerälän (1+2), Marko Kauppisen (0+3) ja nollapelin torjuneen Mikko Koskisen johdolla nousivat uudelle tasolle, Ässien profiilipelaajille kävi päinvastoin.

Ässillä on omia ottelupalloja sarjan katkaisemiseen kaksi. Käytännössä joukkue on pakkovoiton edessä keskiviikkona. Porissa tiedetään, että mikäli Ässät ei silloin pysty lyömään sarjaa poikki, alkaa veitsi siirtyä pikkuhiljaa myös porilaisten kurkulle. Se olisi Ässille uutta, KalPalle jo tuttua. Savossa on tuoreessa muistissa, kuinka vaikea ottelusarja on katkaista kotilyleisön edessä kun vastustaja on saanut hengen päälle ja sillä ei ole enää mitään menetettävää.

Kun oma maalipaikkoja ja ylivoimia tuottava vahva liike on löytynyt, KalPa on heti paljon vaarallisempi joukkue. Se on sitä vielä enemmän Ässille, jonka puolustus on vähemmän kevytjalkainen. Tästä osoituksena maanantailta se, että Ässien mailalla väärin pelaamisesta saamien jäähyjen määrä kasvoi ottelun edetessä.

On hyvä muistaa, että kyseessä oli vasta ottelusarjan neljäs ottelu ja liike-ero oli savolaisittain lupaava. Mikäli KalPa voittaa myös keskiviikkona, joutuu Ässä-puolustus luistelukouluun uudestaan heti torstaina ja kaukalo on porilaisittain vielä ilkeän iso. Lisäksi KalPalta löytyy todella liukasliikkeisten Salmisen, Lehkosen sekä Sami ja Kasperi Kapasen lisäksi tuoreita ja nopeita jalkoja myös reservistä Jyri Junnilan ja Ossi Saarisen myötä. Ässiltä reservistä ei vastaavaa nopeutta löydy.

Seuraa heitä, Ässät:
Antti Raanta: Yhtäkkiä epävarma, pomputti jatkuvasti ja 3. erässä kehonkieli kertoi jo ottelun olevan ohi.
Mika Niemi: Kun sarjaa piti alkaa katkaista, yhtäkkiä haparoi, hermoili, hukkasi läpiajon ja kiukutteli.
Joel Armia: Maine isoissa peleissä sulavana pelaajana. Maine vahvistui, keskittyi 4. pelissä kiukutteluun.

Seuraa heitä, KalPa:
Mikko Koskinen: Huokui rauhallisuutta, venyi isoihin torjuntoihin. KalPan tärkein pelaaja Porissa.
Antti Kerälä: Kaksi ottelua, pisteet 2+2. Löytyikö yhteys pysyvästi Salmisen ja Lehkosen kanssa?
Sakari Salminen: Palasi 11:nnellä hetkellä omalle tasolleen. Ottaako joukkueen nyt selkäänsä?

Ottelua on mahdollista seurata screeniltä Pelimiehen kisastudiossa. Tervetuloa!


Seuraavat kotiottelut:
- To 28.3. klo 18.30 KalPa-Ässät (tarvittaessa)