16-vuotias Kasperi Kapanen debytoi SM-liigassa torstaina SaiPaa vastaan

Kasperi Kapanen debytoi SM-liigassa torstaina 20.12. kotiottelussa SaiPaa vastaan.

Kyseessä on yksi kaikkien aikojen odotetuimpia KalPan SM-liigajoukkueessa debytoivia pelaajia. Kuopion kiekkopiireissä spekuloitiin ennen kauden alkua, pelaisiko suurlupaus ensimmäiset SM-liigaottelunsa kenties jo kevätkaudella, vain 16-vuotiaana.

Nyt hyökkääjä liittyy sellaisten KalPa-legendojen rinnalle vain 16-vuotiaana SM-liigassa debytoineena kuin Pasi Kuivalainen, Kimmo Timonen ja Olli Jokinen.

Hyökkääjä pelasi ensimmäisen ottelunsa Nuorten SM-liigassa syyskuussa ja on iskenyt "häkkipäänä" 26 ottelussa pisteet 12+10. Samalla hän on noussut heti joukkueensa parhaaksi maalintekijäksi. Kasperi on ikänsä puolesta ensimmäisen kauden B-juniori.

Kansainvälistäkin näyttöä löytyy jo, sillä 1996 ikäluokan superlupaus oli ratkaisemassa viime kaudella Suomelle historian ensimmäistä nuorten olympiapäivien jääkiekkokultaa.

 - Viime viikolla Kasperi harjoitteli pari päivää liigajoukkueen kanssa ja osoitti sitä samaa, minkälaisia viestejä olen kuullut A-nuorten otteluista ja mitä olen nähnyt A:n kotipeleissä. Kokonaisvaltainen pelaaminen on kehittynyt syksyn aikana paljon. Kasperi esitti harjoituksissa oikein miehekkäitä otteita, näin keskiviikon A:n ottelun ja siinä ottelussa oli sitä samaa kuin meidän harjoituksissa, kertoo päävalmentaja Jari Laukkanen.

- Tiedossa oli, että Artturi ei ole maajoukkueen takia käytettävissä nyt torstain ottelussa ja harjoituksissa Kasperi pelasi Artturin paikalla Voutilaisen ja Salmisen vierellä. Kun otteet olivat heti hyviä harjoituksissa, siitä tämä ketjukoostumus torstaille tulee. Kun tarvitsimme yhden hyökkääjän A:sta, se on tällä kertaa Kasperin näytönpaikka.

Kasperi Kapanen pelaa Nuorten SM-liigassa numerolla 24, SM-liigassa numero on 42.