Yleisömäärä romahti, KalPa kasvatti sarjajohtoaan.

KalPa-Blues 3-2 (1-0, 1-1, 1-1)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien maalikooste ja kuvakooste ottelusta täällä.

Keskiviikon yleisömäärä Niiralan Montussa, 3102 katsojaa tuo mieleen ajat kun KalPa taisteli sarjasijasta 13. ja kun joukkueesta ei tähtipelaajia löytynyt. Nyt KalPa kuitenkin johtaa SM-liigaa, edellinen kotiottelu loppuunmyydyssä kotihallissa HIFKiä vastaan oli parasta mahdollista markkinointia ja lisäksi KalPa-pelaajia valittiin A-maajoukkueeseen peräti kolme, enemmän kuin koskaan aiemmin. On perusteltua sanoa, että yleisömäärä oli raju pettymys. Vastaavasti lehtereille saapuneet katsojat ansaitsevat lämpimän kiitoksen. Te olette tosikannattajia!

KalPa palkitsi uskolliset kannattajat karkaamalla 2-0 johtoon ja Bluesin tultua tasoihin, se puristi vielä väkisin yhden maalin ja otti täydet kolme pistettä. Voitolla savolaisten johto SM-liigan kärjessä palasi yhdeksään pisteeseen. KalPa on pelannut runkosarjan 60 ottelusta nyt 30 ottelua. Ennen joulutaukoa KalPa kohtaa vielä perjantaina Lappeenrannassa SaiPan ja lauantaina syyskausi huipentuu SM-liigan kärkiotteluun. Silloin KalPa isännöi Niiralan Montussa Pelicansia.

Keskiviikkona Niiralan isäntien kaikki kolme osumaa olivat näyttäviä. Ensin avauserän puolivälissä ykkösketjun Tuomas Kiiskinen ja Sakari Salminen petasivat paikan kultakypärä Matti Kupariselle ja KalPa klap-klap-klap -maalilla 1-0 johtoon. Toisen erän puolivälissä Tommi Jokinen vapautti Sakari Salmisen läpiajoon, kovaa vauhtia kohti maalivahtia ja kiekko rystyltä vastustamattomasti maaliin. Kolmannen erän puolivälissä Henri Laurila otti kiekon ennen puoltakenttää, harhautteli vastustajia aikansa ja napautti kiekon soolonsa päätteeksi maalivahdin jalkojen välistä verkon perukoille.

KalPan tunnollisesta puolustamisesta kertoo Mikko Koskisen 17 torjuntaa. Huonoa ei missään nimessä ollut Bluesinkaan puolustaminen, tanskalaiselle Patrick Galbraithille SM-liigadebyytissään 23 torjuntaa. Blues oli tutun vauhdikas ja taisteleva ja olisi keskiviikon esityksellään kasvattanut pistepussiaan montaa SM-liigajoukkuetta vastaan. KalPan rutiinitaso oli nyt kuitenkin yhden maalin verran liikaa.


Seuraavat kotiottelut:
- La 10.12. klo 17.00 KalPa-Pelicans

- To 29.12. klo 18.30 KalPa-Ilves
- To 5.1. klo 18.30 KalPa-JYP