Uudestisyntynyt KalPa osoitti Raumalla suurta sydäntä, iski kuusi maalia ja taisteli kolme pistettä.

Lukko-KalPa 4-6 (1-0, 1-1, 2-5)  Tilastot täällä.

Keskiviikkona Raumalla KalPan pelaamisessa oli jälleen SITÄ, minkä ansiosta joukkue on johtanut SM-liigaa jo kuukausia. Se ei ollut itsestäänselvyys, sillä joukkue on elänyt kauden vaikeimpia aikoja, itseluottamusta on koeteltu ja lisäksi kokoonpanosta puuttui myös nyt kultakypärä Matti Kuparinen ja kapteeni Sami Kapanen, jotka ovat joukkueelle kuin tuli ja vesi.

Ottelun edetessä ja etenkin päätöserässä KalPan uroteko alkoi roikkua ilmassa, savolaiset kun tulivat peräti neljä kertaa maalin tappioasemasta tasoihin kuin hurmoksessa. Viime viikkoina horjutetusta itseluottamuksesta ei ollut tietoakaan kun keltapaidat runnoivat kiekkoa verkkoon. Ja hurmos jatkui, KalPa karkasi 4-5 johtoon sekä naulasi ottelun lopulta tyhjään maaliin 4-6. It was a final countdown. Raumalaiset näkivät savolaisen ilotulituksen, viisi maalia yhteen erään!

Kuuteen maaliin sai pisteen peräti 12 pelaajaa. Ketsuppipullon korkin puristivat Äijänsuon kattoon maaleillaan Iiro Pakarinen, Jasse Ikonen, Jyri Junnila, Jukka Hentunen (1+1) ylivoimalla, Ikonen uudestaan ja Joonas Riekkinen. Ikoselle ilta oli SM-liigassa uran ensimmäinen kahden maalin ilta. Mikko Koskinen palasi voittavaksi maalivahdiksi ja otti voittoon tarvitut 15 torjuntaa.

Puolustaja Ryan Glenn oli kanadalaisittain molemmat silmät auki kun ottelua ratkaistiin, tuloksena syöttöpiste kahteen viimeiseen maaliin. Seitsemän ottelua KalPa-paitaa kantaneen Glennin pisteet ovat nyt komeat 1+6.

KalPa rikkoi kuluvalla kaudella ensimmäisenä joukkueena SM-liigassa 100 pisteen rajan. Pisteitä on nyt 101 ja otteluita 53. KalPan ennätys on keväältä 2010, 109 pistettä 58 ottelussa.

Voitto oli erittäin tärkeä ja antaa hyvät lähtökohdat seuraavalle päivälle. Silloin KalPa kohtaa länsirannikon kovimmassa jääkiekkokaupungissa Porissa Ässät. Haaste vain kovenee.


RUNKOSARJAN VIIMEISET KOTIOTTELUT:
- La 3.3. klo 17.00 KalPa-HIFK

- To 8.3. klo 18.30 KalPa-Blues
- Ti 13.3. klo 18.30 KalPa-SaiPa