Tuomas Kiiskinen odottaa innolla jo tulevia European Trophy -otteluita


Kuinka tiivistäisit KalPan viime kauden ja oman kautesi?

- KalPa pelasi vaihtelevasti, välillä oli todella hyviä jaksoja, mutta välillä oli vaikeampia jaksoja. Kausi oli aikamoista vuoristorataa, runkosarja pelattiin sijoituksen osalta todella hyvin. Pelillisesti olisi joukkueella voinut kulkea paremminkin. Omalta osaltani kausi meni samalla tavalla kuin joukkueellakin, välillä tuli jaksoja jolloin ei kulkenut niin hyvin, enkä saanut peliä tasaiseksi. Pleijareista tippuminen jäi kaivelemaan viime kaudella, mutta hyvinä hetkinä taas muistan upeat voittoputket.


Millaista oli KalPalaisten kesäharjoittelu ja mihin keskityit omatoimisella treenijaksolla?

- Kauden jälkeen meillä oli kolme viikkoa taukoa, sitten aloitimme joukkuetreenit, ja tämän jälkeen oli omatoiminen kuuden viikon jakso. Omatoimisella treenijaksollakin treenasimme neljä-viisi viikkoa yhdessä kuopiolaisten pelaajien kanssa kerran tai kahdesti päivässä. Viikon verran huilailin kesällä. Treenatessa auttoi kyllä se, että paljon joukkuekavereita treenasi Kuopiossa. Joukkueen kanssa kesäharjoitukset olivat mahdollisimman monipuolisia. Itse keskityin omassa treenissäni eniten aerobiseen ja kestävyyspuolen juttuihin. Juoksin pitkää tunnin - puolentoista tunnin lenkkiä, ja anaerobista treeniä tuli taas paljon pelien kautta.


Kuinka vertaisit European Trophy -turnausta tavallisiin harjoitusotteluihin, mitä teillä ennen SM-liigakauden alkua on?

- European Trophy -turnaus tuo ehdottomasti mielenkiintoa tulevaan kauteen, sillä mukana on kovia ulkomaisia joukkueita, joita ei olla kohdattu aiemmin. Mieluummin sitä pelaa ennen kautta uusia joukkueita vastaan, kuin pelaisi samoja liigajoukkueita vastaan, joiden kanssa tahkotaan talvellakin vähintään neljä kertaa jo SM-liigan runkosarjassa. Uskon, että hyvätasoinen kansainvälinen turnaus auttaa varmasti keskittymään paremmin myös liigakauteen, sillä kaikki syttyvät ja tottuvat pelaamaan kovaa jo ennen SM-liigan alkua. Emme ole vielä joukkueena päättäneet tavoitetta ET-otteluissa, henkilökohtaisesti haluan todellakin aina voittaa ja päästä jatkoon, eli ET-lopputurnaukseen, Red Bulls Saluteen. Tämä lopputurnaus olisi varmasti hieno ja ainutlaatuinen kokemus joulutauolla.


Mikä joukkue tulee olemaan ET-lohkossanne kovin vastustaja?

Vaikea sanoa vielä omasta lohkosta, koska suurin osa joukkueista on meille uusia tuttavuuksia. Varmasti meilläkin on kova lohko, mutta eiköhän sitä ensimmäisten pelien jälkeen jo olla paremmin kartalla. Bratislavan jäähallissa on hieno päästä itsekin pelaamaan ja haistelemaan mestaruusympyröitä, missä Suomen jääkiekkomaajoukkue voitti historiallisen MM-kullan keväällä 2011.


Mikä on KalPan tavoite tulevalle kiekkokaudelle?

Joukkueen tavoite on parantaa viime kaudesta ja pystyä pelillisesti tasaiseen suorittamiseen ja siten tietysti saada sijoitus ylöspäin. Henkilökohtaisesti tavoite on sama, eli haluan kehittyä ja saada tasaisuutta peliini. En ole asettanut tarkempia pistetavoitteita.