Tulikuuma Kaapunnin poika Jasse Ikonen johdatti jälleen KalPan voittoon, yleisöä lähes 4300.

KalPa-Blues 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien uutinen ja videot ottelusta täällä.

KalPan ja Bluesin kauden viisi keskinäistä kohtaamista olivat käsikirjoitukseltaan kuin pudotuspelien ottelusarja. Blues johti voitoin 1-0, KalPa tasoitti ja siirtyi johtoon 1-2 ja Blues tasoitti voitit 2-2:een. Viidennen ja ratkaisevan ottelun voitti Kuopiossa KalPa. Näin kaikki ottelut päättyivät kotivoittoon. Sarjassa oli sama ratkaisu kuin pudotuspeleissä, käsivällisyys ja usko omaan tekemiseen siivitti KalPan keskinäisten otteluiden voittajaksi. Mutta, runkosarja on runkosarja ja pudotuspelit ovat pudotuspelit.

KalPa oli torstaina silminnähden voitontahtoinen ja se näkyi aktiivisuutena kaukalossa. Kun KalPa on aktiivinen kaukalossa, se on aina lähellä voittoa ja kun KalPa on aktiivinen kotikaukalossa, savolaiset viihtyvät katsomossa. Aktiivisuus ja sitä seurannut 3-1 kotivoitto olivat hieno palkinto kotiyleisölle, joka oli arkiotteluksi ilahduttavan runsaslukuinen. Yleisömäärä 4280 katsojaa kertoo, että runkosarjan lopulliset ratkaisut ovat käsillä ja että savolaiset odottavat isoja otteluita jo vesi kielellä. Myös tunnelmaa voi sanoa hyväksi. Kiitos, kotiyleisö!

Kotiyleisön yksi sankareista oli kolmannen peräkkäisen voiton torjunut Mikko Koskinen, nyt 29 torjuntaa. Maalisireeniä huudattivat vuorollaan Sakari Salminen, Joonas Riekkinen ja Jasse Ikonen. Lisäksi Tuomas Kiiskinen saldotti pisteet 0+2. Salmiselle maali oli kauden 22. ja jälleen uusi oma ennätys. Riekkiselle maali oli kauden 10. ja edellinen oma maaliennätys on tämän kauden aikana nyt tuplattu. Ikoselle maali oli viidessä viimeisessä ottelussa jo kuudes ja maalimäärä nousi jo kymmeneen kun edellinen kausiennätys oli Jyväskylästä, kaksi maalia. Samalla Ikonen rikkoi ensikertaa urallaan SM-liigassa 20 pistettä, edellisen ennätyksen ollessa neljä pistettä. Kiiskinen nosti pistemääränsä 45:een ja myös hän teki uuden oman piste-ennätyksensä.

Kiekkohuuma Pohjois-Savossa nousee ja lauantaina Jyväskylään on lähdössä hyvän matkaa yli toistasataa KalPa-kannattajaa. Lauantai näyttää, olisiko runkosarjan voitto katkolla KalPalle kenties kotiyleisön edessä tiistaina SaiPaa vastaan. Tervetuloa jännittämään sekä viihtymään!


RUNKOSARJAN VIIMEINEN KOTIOTTELU:
 - KalPa-SaiPa ti 13.3. klo 18.30.