Tommi Erosen valmennuspäivät

KalPan pelaajien treenit olivat toissa viikolla hieman tavallisesta poikkeavat. Näyttelijä Tommi Eronen otti valmennusvastuun hetkeksi ja toi pelaajille uudenlaisia näkemyksiä. Tommi Eronen on tuttu mm. elokuvista Bad luck love ja Haarautuvan rakkauden talo.

-Tehtävänantona oli päävalmentaja Tuomas Tuokkolan toivomuksesta näyttelijän valmistautuminen esitykseen ja esityksessä. Kokonaisuus muodostui harjoitteista ja eri tilanteiden purkamisesta. Pyrkimys oli enemmänkin harjoittelun lomassa herättää keskustelua ja huomiota, Eronen pohjusti valmennuksen luonnetta.

Päävalmentaja Tuokkolan mukaan jääkiekkoilijan on oltava rohkea ja uskallettava kokeilla uusia valmistautumismuotoja, siksi Tommi Eronen oli kutsuttu luennoimaan aiheesta.

Erosen mukaan jääkiekkoilijan ja näyttelijän työssä on paljon samaa, mutta myös paljon erilaista, siksi tällainen kohtaaminen on hyvin hedelmällistä molemmille osapuolille.

Valmennuksen tarkoituksena oli laajentaa näkökulmia ja parantaa havainnointikykyä. Eronen pyrki tuomaan pelaajille samoja oppeja, joita näyttelijät käyttävät omassa työssään

- Karkeasti jos puhutaan näyttelijäntyöstä, niin hyvä näyttelijä ottaa esityksessä huomioon hetkelliset muuttuvat olosuhteet, impulssit ja parhaassa tapauksessa käyttää niitä hyödykseen. Koska esityksen illuusio tai dynamiikka syntyy siitä, että kaikki tapahtuu juuri tässä ja nyt silmiemme edessä. Kysymys on oikeastaan huomion siirtämisestä itsestä muihin ympärillä oleviin, Eronen selventää.

Erosen mukaan jääkiekkoilijan henkisellä valmennuksella on suuri merkitys lopputuloksessa. Eronen pitää tärkeänä, että uskotaan omaan ja yhteiseen tekemiseen, eikä epäonnistumisen pelko vie kapasiteettia. Erosen mukaan pelaajat lähtivät hänen valmennukseen mukaan mielenkiinnolla ja ennakkoluulottomalla asenteella. Erosen yllätti se, kuinka selkeästi pelaajat pystyivät purkamaan tekemisiään.

-Hienoa oli tavata niin iso joukko ukkoja, jotka osaavat nauraa itselleen tiukasta treenikaudesta huolimatta. Nyt oli kyse vuorovaikutuksesta ja kysymysten asettelusta suhteessa pelaamiseen. Tässä oli kaikki mahdollisuudet hiljaisuuteen ja vaivautuneisuuteen, että joutuisin jotenkin pakottaamaan kaikkia tekemään jotain epämääräistä, nehän ovat kaikki isompiakin kuin minä, Eronen tiivisti valmennusta.