Taisteluvoitto Tampereelta, Jyri Junnila jatkoajan sankari.

Tappara-KalPa 2-3 JA (2-1, 0-0, 0-1, 0-1) Tilastot täällä.

Kahden pisteettömän ottelun jälkeen oli turha käyttää aikaa spekulointiin, ovatko kaksi tappiota vain kaksi tappiota vai käykö KalPa läpi omaa vaikeaa kaamosajan jaksoaan. Nyt voiton jälkeen on yhtälailla turha yrittää ennustaa, oliko yksi voitto vain yksi voitto vai nostiko kalakukko lentokorkeuttaan nyt pidemmäksi aikaa. Aika näyttää.

Orastavan tappioputken katkaiseva voitto on hyvin usein vaikeuksien jälkeen kaivettu voitto. Niin myös KalPan voitto Tapparasta Tampereella. Ottelun toisella minuutilla isännät huudattivat Hakametsää jo ensimmäisen kerran ja kuudennella minuutilla jo toistamiseen. Vaikka salamamaali oli mahdollisimman ei toivottu alku, ei toinen maali ollut sen kovempi takaisku, sillä KalPa ehti avata maalihanansa tuossa välissä.

KalPan tasoitusmaalista vastasi Jaakko Rissanen, Sami Kapasen ja Jyri Junnilan saadessa syöttöpisteet. Ennen ottelun seuraavaa maalia nähtiin peräti yksitoista pientä rangaistusta, KalPalta viisi ja Tapparalta yksi enemmän. Tuon seuraavan maalin tykitti kolmannen erän toisella minuutilla Simo-Pekka Riikola. Nuorten MM-kilpailuista palannut Riikola väläytteli jo perjantain ottelussa kiekollisia avujaan ja nyt 19-vuotias puolustajalupaus tykitti kauden 14:nnessä SM-liigaottelussaan kauden ensimmäisensä. Syöttöpisteet Tuomas Kiiskiselle ja Matti Kupariselle.

Ottelun ratkaisu siirtyi jatkoajalle ja kaksi erittäin tärkeää sarjapistettä matkaavat Petteri Bussin kyydissä Savon sydämeen. Rissasen ja Riikolan tavoin myös savolaisten kolmannesta maalista vastasi mies , joka harvemmin otsikkoihin nousee. Jyri Junnila päätti ottelun ajassa 61:13 ja maaliin loisteliaan syötön tarjoili saman kategorian, haalariosaston mies Jussi Timonen. Toinen syöttöpiste merkittiin kapteeni Kapaselle, joka on iskenyt viimeiseen neljään otteluun nyt pisteet 3+3.

KalPa-maalilla Juha Toivonen venytti itsensä 19 kiekon eteen ja torjui kauden viidennen voittonsa. Tappara-vahti Jani Niemisen torjuntamäärä oli 28, joten savolaiset paitsi hallitsivat peliä, ajoittain näyttävästikin, nyt myös toimittivat kiekkoa maalille paria edellistä ottelua hanakammin. Se palkittiin voitolla, joka oli KalPalle kauden jo 13. vierasvoitto.

Helpottava voitto alla KalPa tulee hyökkäämään seuraavaksi kotikaukaloon silmät kiiluen ja se lupaa viihdyttävää jääkiekkoiltaa kotiyleisölle. KalPa-HPK tiistaina 17.1. klo 18.30.

Hyödynnä super-etu! Otteluisännän tarjoamalla Carlson-lipulla rajoitettu määrä istumapaikkoja seisomapaikan hinnalla! Carlson-liput vain Pelimiehestä. Tervetuloa Niiralan Monttuun!