SM-liigan pistepörssin kärkimies Matti Kuparinen solmi KalPan kanssa pitkän jatkosopimuksen.

KalPa haluaa tuoda Suomen suosituimmassa urheilulajissa menestystä Pohjois-Savoon pitkäjänteisesti ja sitä silmällä pitäen KalPa on solminut jatkosopimukset nyt viiden pelaajansa kanssa. He ovat Matti Kuparinen, Marko Kauppinen, Joonas Riekkinen, Ossi Saarinen sekä Henri Ikonen.

SM-liigan pistepörssin johtajana hienosti A-maajoukkueesssa esiintynyt KalPa-tähti Kuparinen (27) halusi sitoutua organisaatioon pitkäksi aikaa. Ässistä täksi kaudeksi KalPaan siirtyneen keskushyökkääjän kevääseen 2013 kestänyt sopimus pidennettiin ulottumaan aina kevääseen 2015.

Puolustaja Kauppinen (32) on pelannut joukkueestaan suurimmat minuutit, yli 23 minuuttia ottelua kohti. Tärkeys näkyy myös joukkueen sisäisen pistepörssin neljäntenä sijana. Etelä-Savosta, Mikkelistä lähtöisin olevan Kauppisen sopimus ulottuu kevääseen 2014.

Keskushyökkääjä Riekkinen (24) on KalPa-kasvatti, joka pelaa edustusjoukkueessa jo kuudetta kauttaan. Vahva aloittaja ja tunnollinen kahden suunnan hyökkääjä on kotoisin Varpaisjärveltä. Sopimus yltää kevääseen 2014.

Laitahyökkääjä Saarinen (24) on ehtinyt osoittaa Savossa jo lyhyessä ajassa, että kovan työmoraalin lisäksi myös potentiaalia tehdä numerotulosta löytyy. Jokeri-kasvatin jatkosopimus kestää kevääseen 2014.

Ikonen (17) on B-juniori-ikäisenä suurlupauksena pelannut syksyllä kahdeksan SM-liigaottelua ja pistetilikin on jo auki. Etelä-Savosta, Savonlinnasta toissakaudella Kuopioon siirtyneen laitahyökkääjän sopimus kantaa kevääseen 2015.


Kommentit, toimitusjohtaja Kimmo Kapanen

 - Se on organisaatiolle erittäin kova käyntikortti, kun SM-liigan parhaita pistemiehiä oleva A-maajoukkuepelaaja haluaa sitoutua pitkällä sopimuksella ja näkee KalPan ja Kuopion parhaaksi paikaksi kehittyä edelleen.

 - Joukkueen rakentaminen on todella hyvällä mallilla, kun saimme palapeliin lisää tärkeitä paloja pitkillä sopimuksilla. Työ jatkuu ja koko ajan työstetään lisää sopimuksia.


Kommentit, Matti Kuparinen

 - KalPassa ja Kuopiossa on ollut hyvä olla. Organisaatio on kunnossa ja kaikki asiat hoidetaan hyvin. Hyvältä tuntuu pysyä täällä vielä pitkään.

 - Joukkue menestyy ja tavoittelee menestystä myös tulevaisuudessa, ei ole syytä mihinkään lähteä. Kun on perhettäkin, ei tarvitse nyt muuttaa ihan heti. Viihdymme oikein hyvin kaupungissa.