Savolaiset ottivat KalPan haasteen vastaan, yleisöä lähes 4600 katsojaa. Kiitos teille!

KalPa-Ässät 3-4 JA (1-1, 1-1, 1-1, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien videot ottelusta täällä.

Raihnaisena jo jonkun aikaa taistelemaan joutunut KalPa lähtee helmikuun maajoukkuetauolle SM-liigan kärjessä. Ero ottelun enemmän pelanneeseen Pelicansiin on neljä pistettä. Kolmantena olevaan Ässiin ero on seitsemän pistettä. Lähellä, tarkkaan ottaen 71 sekunnin päässä oli, että KalPa olisi lähtenyt tauolle vieläkin paremmista asemista. Tuolloin tilanne olisi ollut savolaisittain erittäin hyvä. Nyt se on hyvä, joka on vastoinkäymiset huomioiden erittäin hyvä.

Ottelu oli sarjan kärkiottelun veroinen, sikäli playoff-henkinen jotta jo hyvissä ajoin oli aistittavissa ottelusta kehittyvän erittäin pienten erojen taistelu. KalPa nousi kahdesti maalin tappiolta tasoihin, mitä täytyy osata kärkiottelun kyseessä ollessa arvostaa. Vastaavasti Ässät nousi aivan varsinaisen peliajan lopussa tasoihin ja rutisti voittoon jatkoajalla. Myös sitä täytyy arvostaa.

KalPan tasoituksen laukoi ajassa 19.59 varakapteeni Marko Kauppinen. Toistamiseen KalPan toi tasoihin Iiro Pakarisen taistelumaali. Kolmannesta maalista vastasi 2-1 hyökkäyksestä, Jukka Hentusen loistavasta syötöstä Sakari Salminen. Mikko Koskinen torjui 21 kiekkoa.

Kultakypärä Matti Kuparinen rikkoi ensimmäisen kerran urallaan SM-liigan runkosarjassa 40 pisteen rajan. Kauppinen on 19 pisteellään enää pisteen 20 pisteen rajasta, jota pidetään kiekollisten puolustajien miehuusrajana. Maalintekijöiden miehuusrajana pidetään puolestaan 20 maalia ja Salmisella on koossa nyt jo 19 maalia.

Paukkuvassa pakkasessa jäähalliin saapui lämmittelemään lähes 4600 katsojaa. Savolainen yleisö otti KalPan haasteen vastaan ja yleisömäärä oli SM-liigan kärkiottelulle jo huomattavan paljon parempi kuin kahden edellisen tammikuun kärkiottelun yleisömäärät. Kiitos! Myös tunnelma oli hyvä, kiitos paitsi savolaisten, myös noin satapäisenä kannustaneiden porilaisten.

Kotiottelut jatkuvat puolentoista viikon kuluttua, taas huippuottelulla. Silloin Savoon saapuu KalPalle tällä kaudella vielä voittamaton Oulun Kärpät. KalPa on haastettu. Sinut on haastettu!


Seuraavat kotiottelut:
- Ti 14.2. klo 18.30 KalPa-Kärpät

- La 18.2. klo 17.00 KalPa-Tappara
- To 23.2. klo 18.30 KalPa-TPS