Sami Kapanen: Kiekkoilun kannatuskulttuurissa otettiin hieno askel eteenpäin.



KalPan kapteenin Sami Kapasen paluu kaukaloon on ollut viime päivinä puheenaiheena savolaisten keskuudessa. Sami kertoo nyt itse, millainen on hänen terveystilanteensa tällä hetkellä, ja milloin kokenut hyökkääjä nähdään taas kentällä. Kapanen haluaa myös esittää kiitoksen KalPan upealle kotiyleisölle maanantain loistavasta tunnelmasta.

Mikä on oma arviosi, milloin paluu kaukaloon on ajankohtainen?
- Tässä edetään koko ajan pienin askelin eteenpäin. En pysty vielä yhtään sanomaan tarkkaa ajankohtaa. Jokaisella jääharjoituksella on menty eteenpäin, mutta ei jalka ole vielä ihan pelikunnossa. Voimaa ei ole jalassa tarpeeksi, ja luistelu on sen takia epätasaista.
 
Niiralan Montussa oli maanantaina uskomaton tunnelma, jollaista ei ole nähty aikoihin. Millainen tunnelma itsellä oli seurata tällaista ottelua?
- Tunnelma oli hieman ristiriitainen. Olin todella iloinen ja otettu yleisön upeasta kannustuksesta, mutta toisaalta tunnelma oli itsellä myös haikea, sillä en päässyt nauttimaan tästä yleisön upeasta energiamäärästä jäällä. Oli tietyllä tavalla kaihoisa olo. Pelaajille kotiyleisön upea kannustus on todella iso juttu. Haluaisin ehdottomasti päästä pelaamaan tällä kaudella vastaavanlaisessa tunnelmassa. Täytyy myös sanoa, että maanantainen kannustus oli kiekkoilun kannatuskulttuurissa hieno askel eteenpäin.
 
Millainen tunnelma kopissa oli maanantain ottelun jälkeen?
- Todella upea tunnelma! Eilisen ottelun kannustus oli varmasti kopissa illalla isoin puheenaihe. Yleisö on pelaajille tärkeä asia. Ensimmäisessä playoff-kotipelissä oli harmillisen vähän yleisöä, vaikkakin paikalle tullut yleisö eli upeasti mukana.

Maanantain ottelun jälkeen kopissa käytiin läpi sitä, miten hienosti yleisö eli mukana ottelun alkumetreistä loppuun asti. Yleisö oli yhtenäinen, ääntä pidettiin koko ajan, läpsyttimillä lyötiin tahtia – yleisö loi maanantain tunnelman!
 
Millaisin tunnelmin odotat kaukaloon pääsyä?
- Intoa on todella paljon. Loukkaantumisen myötä olo on jäänyt hieman ulkopuoliseksi, koska joukkueen rytmi menee hieman eri tavalla kuin loukkaantuneilla pelaajilla. On vaikea olla poissa kaukalosta. Olen lähellä, mutta kaukana. Henkinen puoli on raskasta, kun ei tiedä varmuudella milloin pääse pelaamaan.
 
Millaisia terveisiä haluaisit lähettää KalPan kannattajille?
- Haluan esittää suuren kiitoksen varsinkin eilisen upeasta kannustuksesta Niiralan Montussa. Joukkue tarvitsee juuri tällaista tukea yleisöltä. Yleisön tulisi myös muistaa, että kannustaa tulisi koko ottelun ajan, ei vain pelin parhailla hetkillä. Kannustus antaa uskomatonta voimaa, jonka avulla voidaan nousta uuteen nousuun. Yleisön eläessä mukana on helpompi pelata.