Pisteputki nyt viisi ottelua, Ässille Savosta makea jatkoaikavoitto.

KalPa-Ässät 3-4 ja (1-0, 1-2, 1-1, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien kooste ottelusta ja haastattelut täällä.

KalPan pisteputki on nyt viisi ottelua, mutta kotiottelu Ässiä vastaan toi samalla kauden avaustappion. Hyvää ottelussa oli ensin kahden maalin johtoon ja vielä kertaalleen maalin johtoon puristaminen ja etenkin kolmas maali piristi isäntien peliä huomattavasti. Huonoa oli luonnollisesti kaksi kertaa johdon menettäminen.

Jatkoajalla KalPa rakensi nopeilla hyökkäyksillä kaksi hyvää paikkaa, mutta ensin laukaus viuhui ohi ja seuraavaksi kiekko pomppasi lavan yli. Ässät ratkaisi ohjaamalla kiekon siniviivaheitosta verkon perukoille ja porilaisten sinnikkyys palkittiin kahdella makealla vieraspisteellä.

KalPan tehokkain oli Jukka Hentunen, Joroisten härän saldo oli 1+1. Avausmaalin laukoi Ryan Lannon, osuma oli puolustajan avausmaali SM-liigassa. Kolmannen osuman survoi maalin edestä ylivoimalla entinen Ässä-kapteeni Matti Kuparinen. Ässien hyvyydestä kertoo myös Ari Ahosen torjuntamäärä 29, kun Ässä-vahti Juha Järvenpää pysäytti 15 kiekkoa.

Tiistain yleisömäärä oli 3583 katsojaa, joka pudotti katsojakeskiarvoa kahden ensimmäisen ottelun jäljiltä. Hetkittäin tunnelma kohosi hyväksi, kiitos isäntien maalien sekä loppupuolen hyökkäysten vyöryttämisen. Hevillä KalPa ei pisteetönnä kaukalosta poistu, eikä poistunut nytkään.


Seuraavat kotiottelut:
- Ti 4.10. klo 18.30 KalPa-Pelicans
- Ke 12.10. klo 18.30 KalPa-Lukko
- La 15.10. klo 18.30 KalPa-TPS