Pisteet matkasivat Kärppien mukana Ouluun.

KalPa-Kärpät 2-3 (0-1, 0-2, 0-2)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien videot ottelusta täällä.

Maajoukkuetauko on ohi ja jääkiekon SM-liigassa palattiin tositoimiin jälleen tiistaina, kun Niiralan Montussa KalPa kohtasi Oulun Kärpät. Kärpistä on muodostunut KalPalle erittäin hankala vastustaja, eivätkä kilpisoturit ole onnistuneet viemään Kärpiltä täyttä pistepottia tällä kaudella kertaakaan.

Kärpät aloitti ottelun hyvällä vireellä ja KalPan maalilla Mikko Koskinen joutui yllätetyksi jo ajassa 05:46, kun Kärppien Juho Kemppainen upotti kiekon maaliin Atte Ohtamaan ja Juho Keräsen syötöstä. KalPalla oli ensimmäisessä erässä hyvää yritystä, mutta kilpisoturit eivät onnistuneet saamaan kiekkoa Kärppävahti Johan Backlundin vartioimaan maaliin.

Toinen erä alkoi Koskiselta harmillisesti ja kiekko karkasi Koskisen selän taakse vain ajassa 20:56 Kärppien kultakypärän Ivan Humlin taiteillessa kiekon reppuun. KalPan maalilla aloittanut Koskinen joutui väistymään maalin suulta Juha Toivosen astuessa portinvartijaksi ajassa 23:14.  Kärppien 0-3 voittomaali syntyi Matti Koistisen ikävästä virheestä, eivätkä Kärpät jättäneet tilannetta hyödyntämättä vaan Joonas Donskoi siirsi kiekon maaliin Pekka Saarenheimon syötöstä.

KalPa heräsi otteluun kolmannessa erässä, kun Adam Masuhr maalasi kiekon hienosti ohi Backlundin. Masuhrin maali aiheutti KalPan joukkueessa uudenlaista taistelutahtoa, ja joukkue sai hienosti luotua paikkoja Kärppien päähän. KalPa aloitti todellisen loppukirin siirtämällä maalivahti Toivosen syrjään ja ottamalla näin kuudennen kenttäpelaajan jäälle. Tämä ratkaisu tuottikin tulosta, ja erinomaisesti pelannut Jasse Ikonen teki hienon maalin ajassa 59:07 Marko Kauppisen ja Ryan Glennin syötöstä. Ottelun viimeinen minuutti oli Kärppien päässä todellista KalPan vyörytystä, mutta aika loppui kilpisotureilta ikävästi kesken. Pisteet matkasivat Ouluun - jälleen kerran.

KalPan seuraava ottelu on torstaina Helsingissä Jokereita vastaan ja lauantaina kilpisoturit kohtaavat Niiralan Montussa Tapparan. Nyt taistellaan tärkeistä pisteistä, tervetuloa kannustamaan KalPa jälleen voittojen tielle!