Pelicans maalin verran parempi SM-liigan kärkiottelussa.

KalPa-Pelicans 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien maalikooste ja kuvakooste ottelusta täällä.

Tiistain ja perjantain kaksi kotiottelua tuottivat kaksi niukkaa yhden maalin tappiota, mutta näistä otteluista ei kannata yrittää tehdä vielä rikosetsivä Columbo -tasoisia päätelmiä. Mutta, seuraavat neljä ottelua ovat monipuolinen mittari ja kertovat, olivatko nämä kaksi tappiota vain kaksi tappiota vai käykö KalPa läpi nyt omaa, kaamosajan vaikeata jaksoaan. Seuraavat vastustajat ovat sarjan alapäästä ylöspäin suurella sydämellä taistelevat Tappara ja HPK sekä kahdesti sarjakolmonen Ässät, joka on ollut KalPalle tällä ja myös viime kaudella voittamaton.

Perjantai-iltana KalPan pelissä oli tuttuun tapaan paljon hyvää ja ottelussa nähdyt KalPan pitkät pyöritykset Pelicansin päädyssä, tasakentällisin, ovat SM-liigan kärkiotteluissa harvemmin nähtyjä. Voitto lipesi käsistä sekä henkilökohtaisiin virheisiin että Pelicansin hienoihin yksilösuorituksiin, kuten kahden ensimmäisen maalin laadukkaisiin laukauksiin. Torjunnat olivat Mikko Koskinen 31 ja Niko Hovinen 20, joten paitsi tehokkaampi, myös enemmän laukonut joukkue voitti ottelun.

Siirretyn rangaistuksen aikana syntynyt tasoitusmaali oli ykkösketjun käsialaa, viimeistelijänä näyttävistä maaleistaan tunnettu Sakari Salminen. Jos isäntien ensimmäinen maali oli viimeisen päälle tekomaali, oli toisessa mukana aimo lämäri onnea. Jussi Timosen laukaus pomppasi Sami Kapasen kautta maaliin ja toi KalPan vielä mukaan taistoon voitosta. Lopun puolentoista minuutin miehekäs yritys tasoittaa ottelu ilman maalivahtia jäi palkinnotta.

Teknisen ongelman takia KalPa-Pelicans -ottelusta ei tule videota lehdistötilaisuudesta.

Seuraavassa kotiottelussa on tarjolla speciaalia nähtävää, sillä kapteeni Kapasen sykettä seurataan läpi ottelun mediakuutiolla. Lisäksi otteluisäntä Carlson tarjoaa rajoitetun määrän istumapaikkoja seisomapaikan hinnalla! Erikoishintaiset Carlson-liput myy Sport Cafe Pelimies.


Seuraavat kotiottelut:
- Ti 17.1. klo 18.30 KalPa-HPK
- Pe 20.1. klo 18.30 KalPa-Ässät
- La 28.1. klo 17.00 KalPa-Jokerit