Näin KalPa-kasvattien kolmas aalto Pohjois-Amerikassa aloittaa kautensa.

KalPa-kasvattien ensimmäinen aalto NHL:ään oli yhtä kuin Jarmo Kekäläinen. Hän oli historiaan jäävä tienraivaaja.

Toisen aallon ovat muodostaneet Sami Kapanen, Kimmo Timonen ja Olli Jokinen. He jäävät historiaan ensimmäisinä NHL-urat tehneinä.

Lisäksi KalPaa vähintään C-junioreista lähtien edustaneista NHL:ssä ovat esiintyneet Marko Tuomainen, Mikko Jokela ja Jussi Timonen.

On tullut aika kolmannen aallon. Sen muodostavat tällä hetkellä Teemu Hartikainen, Rasmus Rissanen ja Juuso Puustinen. He ovat tulevaisuus.

Kolmannen aallon neljäs pelaaja saattaa olla Iiro Pakarinen. Tällä kaudella läpimurto SM-liigassa ja ensi kaudella Pohjois-Amerikkaan?



Keväällä ja kesällä KalPan kanssa harjoitellut "Härski" aloittaa kautensa Oklahomassa.

NHL:
Kimmo Timonen (36) aloittaa 13:nnen NHL-kautensa, on Philadelphia Flyersin varakapteeni.

Olli Jokinen (32) aloittaa 14:nnen NHL-kautensa, seuranaan Calgary Flames.

AHL:
Teemu Hartikainen (21) aloittaa toisen kautensa Pohjois-Amerikassa ja AHL:ssä, Oklahoma City Baronsissa. Tavoitteena pelipaikka Edmonton Oilersissa.

Rasmus Rissanen (20) on pelannut kaksi kautta WHL:ssä ja yhden ottelun AHL:ssä, missä kausi alkaa Charlotte Chekersissä. Tavoitteena pelipaikka Carolina Hurricanesissa.

Juuso Puustinen (23) on pelannut kaudet 2006-2008 WHL:ssä. Kausi alkaa AHL:n Milwaukee Admiralsissa, tavoitteena nousta kauden aikana Nashville Predatorsiin.


NHL- ja AHL-kaudet alkavat perjantaina 7.10. NHL:n runkosarja päättyy lauantaina 7.4., AHL:n runkosarja päättyy sunnuntaina 15.4.