Mikko Koskinen otti yleisönsä heti avausottelussaan, Blues kaatui, KalPa jatkaa sarjajohdossa.

KalPa-Blues 2-1 (0-0, 2-0, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien maalikooste ja kuvakooste ottelusta täällä.

Espoossa lokakuun lopulla KalPa pelasi hyvän ottelun, mutta hävisi. Nyt Kuopiossa KalPa pelasi hyvän ottelun ja piti tällä kertaa myös huolen, että pisteitä ei vastustajalle irronnut. Blues antoi kovalla taistelulla hyvän vastuksen ja yleisö sai jännitettävää koko rahan edestä. Ottelun ratkaisu oli ylivoimapeli. Kumpikin joukkue sai neljä ylivoimaa, joista Blues ei maalia saanut, mutta joista KalPa teki kaksi maalia.

Ensimmäisestä ylivoimamaalista vastasi puolustaja Jussi Timonen, kauden ensimmäinen maali syntyi tärkeään paikkaan antaen suuntaa ottelulle. Toisesta, ottelun voittomaalista vastasi puolestaan huippuvireinen Sakari Salminen, joka oli myös syöttämässä avausmaalia.

Kultakypärä Matti Kuparinen pelasi ensimmäisen ottelunsa kotiyleisön edessä sitten maajoukkueeseen nousemisen sekä uuden, pitkän jatkosopimuksen. Tuloksena osallisuus kumpaankiin maaliin ja kaksi maalisyöttöä.

Yksittäisistä pelaajista eniten katseita keräsi lauantaina KalPa-maalilla debytoinut suurlupaus Mikko Koskinen. Debyytti kotiyleisön edessä ja entisiä joukkuekavereita vastaan, jotka olivat vieläpä hurjassa voittoputkessa, oli kova paikka. Mutta jos kovat paikat Koskista huimaisivat, häntä ei olisi haluttu keväällä mitalipeleihin himoitsevan joukkueen profiilipelaajaksi.

Koskinen oli heti hyvä, torjuen 20 kiekkoa ja prosentiksi muodostui 95,24. Voiton lisäksi Koskisen mieltä lämmittää varmasti uuden kotiyleisön vastaanotto, kulman seisomakatsomo huusi miehen nimeä heti avausottelussa muun hallin lyödessä käsiä rytmikkäästi yhteen. Kotiyleisön välitön hyväksyntä näkyi maalivahdin kiitoksista kulmakatsomolle ottelun päätyttyä. Tervetuloa Savon ylpeyden riveihin, Mikko Koskinen!

Kierros oli savolaisille hyvin suosiollinen. Muut kärkipään joukkueet menettivät pisteitä ja mustakeltaisten osakkeet nousivat sarjataulukossa. Samalla sarjajohtokin tuplautui kahteen pisteeseen. Eli se on menetettävissä heti seuraavassa ottelussa.



Seuraavat kotiottelut:
- Pe 25.11. klo 18.30 KalPa-SaiPa

- Ti 29.11. klo 18.30 KalPa-JYP
- Pe 2.12. klo 18.30 KalPa-HIFK