Mikä paluu kaukaloon! Kapteeni teki sen heti, iski voittomaalin.

JYP-KalPa 0-2 (0-0, 0-0, 0-2)  Tilastot täällä. Kooste ottelusta täällä.

KalPa-joukkueen viime kaudesta kasvaneet kokemus ja johtajuus näkyivät ensimmäisen kerran tällä SM-liigakaudella heti avausottelussa. Kahden hyvän, mutta maalittoman erän jälkeen kun ottelu haki vielä suuntaansa, kuskin paikalle istui Sami Kapanen, 38 vuotta.

KalPan mvp Hippoksella oli Ari Ahonen, joka on mahtavassa vireessä. Nollapeli vieraissa JYPiä vastaan oli KalPalle vasta toinen, ensimmäisen torjui Kimmo Kapanen kaudella 2005-2006. Kokeneilta pelimiehiltä odotetaan asioita, jotka kääntävät otteluiden kulkua omalle joukkueelle eduksi, kuten maaleja, kovia taklauksia ja heittäytymisiä kiekon eteen.

Nyt kyseessä oli maali, joka käänsi ottelun ja nyt maalintekijä oli Kapanen. Kapteenin hienoon laukaukseen teki mainion esityön Matti Kuparinen, heti pistetili auki KalPassa. Jyri Junnilan näyttävään one-timeriin antoi upean syötön Joonas Riekkinen, toinen syöttöpiste Jasse Ikoselle. Haalariketju Ikonen-Riekkinen-Junnila oli läpi ottelun väkevä ja sai palkkion.

Tuomas Tuokkolan debyytti päävalmentajana SM-liigassa oli täydellinen, puhdas voitto.

Satapäinen Musta Verkosto Hippoksen "Keltaisessa kulmassa" loi hienosti tunnelmaa läpi ottelun. Kiitos. Vahvaa tunnelmaa haetaan myös odotettuun kotiavaukseen, vastustajaksi saapuu Tappara. Näe Hippoksen sankari Kapanen! Näe Ahonen! Näe Hentunen! Tervetuloa!

Odotettu SM-liigakauden kotiavaus! KalPa-Tappara lauantaina 17.9. klo 17.