Miehemme mualimalla, osa 3: KIMMO TIMONEN, Philadelphia Flyers.



Kotisivut vaalivat KalPalle tärkeää arvoa, yhteisöllisyyttä. Osa KalPa-perhettä ovat maailmalla pelaavat seuran omat kasvatit. Kotisivujen kuluvan kauden uutuus on juttusarja "Miehemme mualimalla", joka välittää Suomen rajojen ulkopuolella pelaavien Kilpisydänten kuulumisia.

Kaikkien aikojen KalPa-puolustajan Kimmo Timosen kausi on ollut tapahtumarikas jo nyt. Syksyllä Timonen ohitti pisteissä toisen suomalaisen puolustajalegendan Jyrki Lumpeen. Tammikuun alussa #44 pelasi NHL Winter Classicissa Philadelphia Philliesin kotistadionilla 46 967 katsojan edessä.

Seuraavassa "Kimen" haastattelu vieraskiertueelta Kanadan Ottawasta, olkaa hyvä!


1. Olet pelannut suurilla baseball-stadioneilla jopa kaksi ulkoilmaottelua, 2010 Bostonissa ja viime viikolla Philadelphiassa. Vaikuttaako suuren yleisön ja median valtava mielenkiinto tapahtumaa kohtaan noin kokeneen pelaajan kuin sinun otteluun valmistautumiseen / keskittymiseen?
 - Keskittyminen pyritään tekemään samalla tavalla kuin muutoinkin mutta onhan se vaikeaa koska ympäristö poikkeaa niin paljon normaalista. Valmentajat tekivät myös hyvää työtä jotta päästiin keskittymään vain jääkiekkoon ja pystyivät sulkemaan kaiken turhan pois pelipaivänä.

2. Onko ulkoilmaotteluissa pelaajien lataus vielä tavallista kovempi vai onko kyseessä hieman tähdistöottelun kaltainen tapahtuma, missä taistellaan kuitenkin sarjapisteistä?
 
- Tapahtuma kaiken kaikkiaan tuntuu all-star peliltä mutta kyllä pelissä mentiin lujaa ja taisteltiin kahdesta pisteestä ja vielä kun vastassa oli oman divisioonan joukkue niin taistelu oli kovaa.

3. Muistatko, milloin olet pelannut viimeksi joukkueen kanssa ulkojäällä ennen Bostonin ottelua?
 - Siitä on aikaa todella paljon ja jos pitää veikata niin ainakin 20 vuotta. Kuopionlahden ulkojäillä. Voi niitä aikoja! Ei paljon 20 asteen pakkanen haitannut lämppäilyjä.

4. Missä KalPan kaupunginosajoukkueessa aloitit pelaamisen?
 - Kuopionlahden Ilveksessä. Oli todella kova nippu kasassa silloin!!!!!

5. Missä ulkoilmaottelu tulisi mielestäsi Kuopiossa pelata ja mikä olisi tapahtumaan paras vastustaja?
 - Vänärillä, JYP ja jatkot Albatrossissa!!

6. Flyers ei ole julkistanut uutta kapteeniaan Chris Prongerin loukkaannuttua. Ulkoilmaottelun ensimmäisessä aloituksessa olitte vastakkain Rangersin kapteeni Ryan Callahan ja Flyersin varakapteeneista sinä. Oletko joukkueen kapteeni?
 - Joukkueen kapteeni on edelleen Pronger ja niin se  on myös koko loppukauden. Jonkun piti ottaa aloitus hänen puolestaan niin olen seuraavaksi vanhin joukkueesta.

7. Kauden kolmas tehopisteesi nosti sinut Jyrki Lumpeen ohi NHL-historian toiseksi tehokkaimmaksi suomalaispuolustajaksi Teppo Nummisen jälkeen. Mitä ajatuksia tuo saavutus herättää?
 - Hienon pelimiehen ohi pääsin ja vielä hienompi pelimies on minun edellä. Molemmat loistavia jätkiä ja pelimiehiä ja on ollut kunnia pelata molempien kanssa samassa joukkueessa. Pitkään tässä on saanut pelata pelejä että olen päässyt näihin lukemiin niin pitää tietenkin olla tyytyväinen että olen pysysnyt kohtalaisen terveenä.

8. Pelaat muutaman kauden tauon jälkeen taas yli 50 pisteen tahdilla. Onko se pelkästään lisääntyneen ylivoima-ajan ansiota?
 - Just näin eli kyllä pakkien tehot tulee ylivoimaminuuteista. Nyt kun Pronger on ollut telakalla niin olen saanut hyvin vastuuta ylivoimalla.

9. Jouduit jättämään kotiottelun Blackhawksia vastaan kesken. Pystytkö kertomaan vamman vakavuudesta?
 - Ranne vääntyi muttei ole onneksi murtunut eli kyllä tässä kehissä ollaan seuraavassa pelissä. Kuuluu työnkuvaan että välillä sattuu pieniä vammoja.

10. Mitä suomalaista ja mitä yhdysvaltalaista perhe Timosen jouluun kuului?
 - Meillä oli koko vaimon suku kylässä ja vietettiin oikein Suomen joulu eli paljon kinkkua, paisteja, glögiä ja muutama lasi viiniäkin taisi kinkun kanssa mennä mutta oli todella kivat pari päivää jotka saatiin vapaaksi. Pukki myös vieraili eli hieno joulu oli meidän perheessä ja oli hienoa nähdä miten lapset nauttivat joulun tunnelmasta.

Loppuun KalPan pojille onnea, terveyttä ja tsemiä loppukauteen! Taistelua loppuun asti niin siitä hyvä tulee.


Tulossa! Miehemme mualimalla, osa 4: Rasmus Rissanen, Charlotte Checkers.
 - Saitko alussa WHL:ssä joukkueesi sisällä eurooppalaisena erityiskohtelua?

 - Oliko suurempi hyppy siirtyä Nuorten SM-liigasta WHL:ään vai WHL:stä AHL:ään?
 + Vastaukset näihin ja muihin kysymyksiin! KalPan kotisivuilla noin viikolla 3.

Arkisto:
Miehemme mualimalla, osa 2: Teemu Hartikainen, Edmonton Oilers täällä.

Miehemme mualimalla, osa 1: Janne Jalasvaara, Moskovan Dynamo täällä.