Miehemme mualimalla, osa 2: TEEMU HARTIKAINEN, Edmonton Oilers.



Kotisivut vaalivat KalPalle tärkeää arvoa, yhteisöllisyyttä. Osa KalPa-perhettä ovat maailmalla pelaavat seuran omat kasvatit. Kotisivujen kuluvan kauden uutuus on juttusarja "Miehemme mualimalla", joka välittää Suomen rajojen ulkopuolella pelaavien Kilpisydänten kuulumisia.

KalPan kiekkokoulun viimeisin vientituote NHL:ään, Teemu Hartikainen pelasi kuluvan kauden ensimmäisen NHL-ottelunsa maanantaina 2.1. Samalla Edmonton Oilers katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa kun Blackhawks kaatui Chicagossa 3-4.

Itse ottelussa Hartikaisen peliaika oli 8:14, laukauksia kertyi kaksi ja +/- -lukema oli -1.

Seuraavassa KalPa-perheessä supersuositun "Härskin" haastattelu, olkaa hyvä!


1. Oliko kova jännitys ennen ottelua? Kuinka paluu NHL:ään sujui?
 - Oli tottakai vähän perhosia vatsassa ennen ottelua, mutta olin pelannut jo kahtena edellisenä päivänä joten se varmasti rauhoitti sopivasti eikä tullut yli-jännitettyä.

 - Peli meni ihan kohtuullisesti ja pelasin noin kahdeksan minuuttia. Ensimmäisessä vaihdossa vedin hyvän lämärin, mutta se osui maalivahdin mailan tuppiin, pienestä oli siis kiinni maalinkin syntyminen. Muuten vain yritin taistella ja auttaa joukkuetta voittamaan.

2. Olit loukkaantuneena yli 10 ottelua ja ehdit pelata vain muutaman ottelun ennen kutsua NHL:ään. Tuliko kutsun ajankohta yllätyksenä?
 - Tuli kyllä pienenä yllätyksenä. Ajattelin, että saattaa mennä vähän pitempään, mutta olkapää on kyllä hyvässä kunnossa joten hyvä että sain kutsun jo nyt.

3. Minkälaisesta vammasta oli kysymys?
- Olkapäässä oli kolmen asteen eriytymä kahden luun välissä. Joten tälläkin hetkellä oikea solisluu on pari senttia korkeammalla kuin vasen. Pelaamista se ei haittaa, mutta kalenterikuvauksiin se saattaisi olla pieni fyysinen miinus...

4. Kun sait puhelun Edmontonista, kerrottiinko sen aikana mitään muuta kuin minne tulla ja mihin mennessä?
 - Ei ollut muuta kuin minne tulla ja mihin aikaan lento lähtee.

5. Missä olit kun sait soiton ja mitä kautta tiesi vei ”Windy Cityyn” eli Chicagoon?
 - Olin Houstonissa ja oltiin juuri voitettu sarjan kärkikamppailu 0-6. Ottelun jälkeen valmentajat pyysivät luokseen ja sanoivat, että lennän seuraavana aamuna Chicagoon. Minulla oli suora lento Houstonista Chicagoon.


Huhtikuun lopulla Hartikainen saapui Savoon ja palasi Kanadaan syyskuun alussa.

6. Näkyivätkö kevään hienot otteet NHL:ssä jollain tavalla syksyllä vastaanotossa / roolissa Baronsissa?
- Tottakai tunsin kaikki täällä jo entuudestaan niin oli helppo tulla takaisin. Turha jännitys jäi sitä kautta pois ja oli heti sisällä jutuissa. AHL:ssä tottakai sama valmentaja on antanut minulle isoa roolia koko kauden ja luotto on ollut hyvää.

7. Teit Baronsille 21 ottelussa pisteet 8+5. Miten se vastasi omia odotuksiasi?
 - Ihan hyvin vastasi, yleensä aina olen ollut kevään pelaaja ja joulun aikaan on isoa tulosta alkanut syntyä jatkuen koko loppukauden. Oli siis ihan hyvä huomata, että kesällä tuli tehtyä  oikeita asioita ja pystyin heti kauden alusta pelaamaan melkein piste per peli tahdilla.

8. Pelasit Baronsissa numerolla 10, mutta Oilersissa numerosi on edelleen 56. Mistä tämä?
 - Baronsiin tuli uusi maalivahti joka on pelannut jo pitkään ja huoltaja kysyi jos voisin vaihtaa numeron ja lupasi minulle Bauerin mailat koko kaudeksi jos suostun. AHL:ssä vain kolme pelaajaa joukkueessa saa käyttää muita mailoja kuin Reebokin.

  - No, tottakai vaihdoin numeron, että saan pelata omilla mailoilla ja tähän asti ainakin numero 10 on toiminut ihan hyvin pois lukien loukkaantuminen. Oilersissa viime vuonna antoivat numeron 56 ja omasta mielestä se on hyvä numero. Tottakai omalla numerollani pelaisin, mutta tällä hetkellä siihen ei ole mahdollisuutta, Khabibulin on 35 ja Horcoff on 10.

9. Kun asuit syyskuussa Edmontonissa, näkyivätkö / puhuttivatko nyt meneillään olevat nuorten MM-kilpailut kaupungissa jo silloin?
 - Ei ollut hirveästi mitään häslinkiä vielä silloin junnujen kisoista, mutta uskon että viimeinen kuukausi on ollut aika moista hulinaa öljykaupungissa.

10. Vietit joulun Miamissa. Ei ihan tyypillinen joulu suomalaiselle, mistä idea tuohon lähtöön tuli?
 - Ei ollut kyllä ihan tyypillinen joulu suomalaiselle. Olin vielä vähän arka olkapäästä ennen joulua ja päätimme yhdessä valmentajan kanssa, että jätän viimeiset kolme peliä pelaamatta ennen taukoa. Kysyin, että saanko käydä reissussa loman aikana ja sain luvan.

 - Sitten menimme kotiin ja Linus Omarkin seka tyttöystävien kanssa päädyttiin, että käydään Miamissa lämmittelemässä viikon. Reissu tekikin todella hyvää kropalle sekä henkiselle puolelle pitkään kauteen. Myöhemmin mukaan tuli vielä Magnus Pääjärvi, joka pelasi viimeiset pelit ennen taukoa Baronsissa. Lämmintä oli joka päivä ja nyt kuuleekin pelikavereilta pientä naljailua hyvästä rusketuksesta.


Tulossa! Miehemme mualimalla, osa 3: Kimmo Timonen, Philadelphia Flyers.
 - Missä ulkoilmaottelu pitäisi Kuopiossa pelata ja ketä vastaan?
 - Kun Chris Pronger loukkaantui, kuka on Flyersin kapteeni nyt?
 + Vastaukset näihin ja muihin kysymyksiin! KalPan kotisivuilla noin viikolla 2.


Arkisto:
Miehemme mualimalla, osa 1: Janne Jalasvaara, Moskovan Dynamo täällä.