Mahtivireiselle Ahoselle pre-seasonilla jo kolmas nollapeli

KalPa voitti SM-liigakauden kenraaliharjoituksessa SaiPan Lappeenrannassa puhtaasti 0-2. Voitto oli sivutuote. Kokonaisuudessaan kenraalin anti oli hyvin positiivinen: Arvokasta kokemusta kokeiluista, nollapeli Ahoselle, avausmaali Kallelalle sekä ei loukkaantumisia.

Ottelu oli kenraaliksi vauhdikas ja fyysinen. KalPan tärkein pelaaja oli heti elokuusta lähtien mahtavassa vireessä torjunut Ari Ahonen, jota ilman ottelu olisi ollut SaiPan voitettavissa. Voittomaalin iski mies, jolta niitä odotetaan, Tuomas Kiiskinen. Loppuluvut viimeisteli tyhjiin Toni Kallela, 18-vuotiaan lupaukseen avausmaali edustusjoukkueessa.

KalPan saldo ennen SM-liiga-avausta on poikkeuksellisen hyvä. Kaksi harjoitusottelua, kaksi voittoa, nolla päästettyä maalia. European Trophyssa kahdeksan kovaa ottelua, kolme puhdasta voittoa, kolme voittolaukauksilla häviötä ja kaksi puhdasta häviötä.

Savon ylpeydestä on huokunut kauteen valmistavissa otteluissa hämmästyttävän hyvä joukkuehenki, joka säteilee kaukaloon peli-ilona ja rentoutena sekä yhtenäisyytenä. Yksi esimerkki tästä on perjantain ottelun viimeiseltä minuutilta, kun Henri Laurila heittäytyi näyttävästi SaiPa-lämärin eteen. Teko, jota näkee kenraaleissa äärimmäisen harvoin.

KalPalta puuttui Lappeenrannasta loukkaantuneet Kalle Kerman ja Matti Koistinen, huilivuorossa ollut Jukka Hentunen sekä avauspelien pelikiellon takia kokeiluille tilaa tehnyt Sakari Salminen. Sen sijaan Tommi Miettinen palasi peleihin lähes puolen vuoden tauon jälkeen. Annetaan konkarille aikaa vertyä ja hän pelaa yhden parhaista kausistaan.

Kenraalin voiton jälkeen KalPa-joukkue lähti latautumaan viimeiselle vapaalle viikonlopulle pitkään aikaan ja joukkueen palatessa maanantaina yhteen, on katse torstain SM-liiga-avauksessa ja rakkaan vihollisen JYPin kurittamisessa. KalPa on valmis, kausi alkakoon!

Näe KalPan SM-liiga-avaus starring Kapanen-Hentunen! Ilmoittaudu nyt! Lue lisää täältä!

Näe kaikkien aikojen KalPa kausikortilla omalta paikalta koko kausi! Lue lisää täältä!

Kotiavaus KalPa-Tappara la 17.9. klo 17. Irtoliput tulevat myyntiin ke 14.9. klo 7.


SaiPa-KalPa 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

Maalit:
12:47 0-1 Tuomas Kiiskinen (Sami Kapanen)

59:59 Toni Kallela (Tommi Miettinen) tm

Rangaistukset:
SaiPa: 4 x 2 min = 8 min
KalPa: 2 x 2 min = 4 min


KalPan kokoonpano:
Sami Kapanen - Matti Kuparinen - Tuomas Kiiskinen
Marko Kauppinen - Jussi Timonen

Ossi Saarinen - Tommi Miettinen - Toni Kallela
Mikko Kukkonen - Adam Masuhr

Iiro Pakarinen - Jaakko Rissanen - Tommi Jokinen
Henri Laurila - Ryan Lannon

Jyri Junnila - Joonas Riekkinen - Jasse Ikonen
Simo-Pekka Riikola

Ari Ahonen
(Juha Toivonen)