Lukko Niiralan yhdeksän maalin illassa KalPaa maalin parempi.

KalPa-Lukko 4-5 (3-1, 1-3, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien maalikooste ja kuvakooste ottelusta täällä.

Tiistaina Savon sydämessä koettiin kuluvan talven toistaiseksi kylmin päivä ja sen ilta. Ilta Niiralan Montussa ei kuitenkaan jättänyt yleisöä kylmäksi. Ottelu alkoi heti värikkäästi, avausmaali nähtiin jo toisella minuutilla ja noin yhdeksän minuutin jälkeen oli maaleja nähty peräti neljä.

Ottelu jatkui värikkäänä ja toisen erän ensimmäiseen kahteen minuuttiin nähtiin kaksi maalia, erän päätyessä myös yhteensä neljään maaliin. Ottelu myös päättyi värikkäästi kun ottelun alussa kaksi maalia tappiolla ollut Lukko nousi maalin johtoon, KalPalta Iiro Pakariselle tuomittiin ulosajo ja peli näytti ratkenneen. KalPa kuitenkin pystyi painostamaan alivoimallakin Lukolle jäähyn ja haki lopussa tasoitusta viidellä neljää vastaan, mutta illan ilotulitus päättyi yhdeksään maaliin.

Ottelussa nähtiin harvinaisen paljon erittäin laadukkailla laukauksilla tulleita maaleja, joista ei kumpaakaan maalivahtia voi sormella osoittaa. Lukon paremmuudesta kertovat myös maalivahtien torjunnat, Mikko Koskinen 27 ja Mika Noronen 19.

Yhdeksi SM-liigan parhaista ketjuista syyskaudella noussut Tuomas Kiiskinen-Matti Kuparinen-Sakari Salminen näytti osaamistaan ja jokainen heistä saldotti pisteet 1+1. Järjestyksessään toisen maalin laukoi Tommi Jokinen. Lisäksi puolustaja Matti Koistinen nosti kahdella syötöllään yhden kauden piste-ennätyksensä seitsemään kun ennätys ennen KalPaan siirtymistä oli yksi piste.

Seuraava ottelu on iso näytönpaikka, kun perjantaina 13.1. Niiralan Montussa nähdään SM-liigan kärkiottelu KalPa-Pelicans. Tule ja näe erittäin latautunut ja taisteleva KalPa!


Seuraavat kotiottelut:
- Pe 13.1. klo 18.30 KalPa-Pelicans
- Ti 17.1. klo 18.30 KalPa-HPK
- Pe 20.1. klo 18.30 KalPa-Ässät