Komeat 4659 katsojaa näki KalPan taisteluvoiton, Hurja-Sakari Niiralan Montun sankari.

KalPa-Ilves 2-1 VL (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien maalikooste ja kuvakooste ottelusta täällä.

Kiitos kaunis kotiyleisölle sekä määrästä että laadusta. Välipäivien ottelu on perinteisesti kiinnostanut Savossa suurta yleisöä ja niin oli myös nyt, yleisöä oli komeat 4659 katsojaa. Kaikki eivät sentään olleet komeita, osa yleisöstä oli myös kauniita. Lukema on SM-liigan sarjajohtajan arvoinen yleisömäärä. Sitä oli myös kotiyleisön laatu, tunnelma oli läpi ottelun oikein hyvä ja sitä korostaa se, että KalPa oli ottelussa yli 54 minuuttia takaa-ajajana.

Vuosi 2011 on ollut KalPalle urheilullisesti hieno. Kevät toi runkosarjasta mainion sijoituksen viidennellä sijalla, vaikka kausi päättyikin pudotuspeleissä avauskierroksen seitsemännen ottelun tappioon. Vastaavasti kesän European Trophy -ottelut sujuivat hyvin ja syyskausi SM-liigassa oli KalPalta suorastaan erinomainen. Hieno vuosi päättyi arvolleen sopivasti voittoon.

Mitä pidemmälle runkosarja etenee, sitä vaikeammaksi otteluiden voittaminen sarjajohtajalle tulee. Vaikeaa voittaminen oli KalPalle myös nyt, siitä kiitoksen ansaitsee Ilves. Tamperelaiset pelasivat Kuopiossa erittäin hyvän ottelun ja vaikka KalPa ottelua hallitsikin, ansaitsi Ilves pisteensä kovalla työnteolla. Vastaavasti KalPa ansaitsee tunnustuksen maltista jaksaa tehdä töitä koko ajan ja horjumattomasti uskosta voittoon, mikä palkittiin lopulta kahdella pisteellä.

Savolaisten sankariksi nousi reilut neljä minuuttia ennen kolmannen erän loppua isännät tasoihin iskenyt Sakari Salminen. KalPan kotisivut toteuttaneen kuopiolaisen Hurja Solutionsin kummipelaaja, Hurja-Sakari vastasi myös voittomaalista voittolaukauskilpailussa. Juha Toivonen KalPa-maalilla pelasi varmasti, torjuen neljässä erässä 19 kiekkoa. Jatkoajan jälkeen KalPa-valmennus veti ässän hihasta ja vaihtoi maalille Mikko Koskisen, joka oli voittolaukauksissa ohittamaton.

Seuraava kotiottelu on yksi kotiyleisön kauden kohokohtia runkosarjassa, kun KalPan haastajaksi saapuu naapurikylän JYP. KalPa johtaa kuluvalla kaudella JYPiä voitoissa komeasti 3-0 ja pistein 9-0. Siinä on yhtä aikaa paljon motivaatiota sekä kotiyleisölle varmistaa liput hyvissä ajoin ja että vierasjoukkueelle voittaa ottelu.