Kiitos loistavasta tunnelmasta, KOTIYLEISÖ! Blues kavensi ottelusarjan voitot 3-2:een.

KalPa-Blues 2-5 (0-0, 1-1, 1-4)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä. Savon Sanomien juttu ja videot ottelusta täällä.

Bluesin kaksi pikamaalia kolmannen erän alkupuolella olivat neljännesfinaalisarjan viidennen ottelun ratkaisu. Hienolla taistelulla ansaitsemallaan voitolla Blues kavensi voitot 3-2:een, joten savolaiset istuvat edelleen ottelusarjassa kuskin paikalla. Seuraava katkon paikka on sunnuntaina Espoossa.

KalPan puolella on paitsi historia, SM-liigassa pudotuspeleistä kukaan ei ole noussut kolmen tappion jälkeen voittoon, mutta myös muistot toissakeväältä. Silloin Tappara taisteli viisi ottelua KalPaa vastaan todella hyvin, mutta fysiikan lait tulivat silmin nähden vastaan kuudennessa ottelussa, vieläpä kotijäällä eli Tampereella.

KalPan maalit iskivät Sakari Salminen ja Tommi Jokinen. Mikko Koskiselle kertyi 18 torjuntaa, joista etenkin avauserässä nähtiin todella näyttäviä venytyksiä. Blues-vahti Antti Ore hikoili 33 torjunnan edestä, joten yrityksen puutteesta KalPa-pelaajia ei todellakaan voi sormella osoittaa.

Erityismaininnan ottelusta ansaitsee jälleen kotiyleisö. Tunnelma oli läpi ottelun loistava ja kahden sekä jopa kolmen maalin tappioasemassa kannustaminen oli parasta Niiralan Montun historiassa. Savolaisyleisöä ei tänä keväänä hiljennä mikään!

Lisäksi Niiralassa kokeiltiin Euroopan käytäntöä, missä kuuluttaja kertoo maalintekijän etunimen ja yleisö huutaa sukunimen. Yleisö oli heti mukana ja desibelit korkealla. Kiitos, kotiyleisö!


Seuraavat kotiottelut: 
- Ma 2.4. klo 18.30 KalPa - Blues (lippuvihkon 4. lippu) [Tarvittaessa]