Kiitos, jälleen aivan mahtava KOTIYLEISÖ. KalPan upealle kaudelle odottamaton päätös.

KalPa-Blues 1-4 (0-3, 0-0, 1-1)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä. Savon Sanomien juttu ja videot ottelusta täällä.

Sydämen pohjasta lähtevä kiitos teille, arvoisa kotiyleisö. Te olitte kaikissa neljässä pudotuspelien kotiottelussa mahtavia. Menestyksen hetkellä meteli oli upeaa ja aalto kiersi hallia. Mikä vielä tärkeämpää, vaikeina hetkinä meteli oli upeaa ja yleisö ei antanut periksi missään vaiheessa. Te olette olleet Niiralan Montun historian paras kotiyleisö ja vieneet tappioasemassa kannustamisen aivan uudelle tasolle.

Kotiyleisö ei hiljentynyt edes maanantain ratkaisevan ottelun avauserän kolmesta Blues-maalista. Päinvastoin, erätauolta yleisö palasi vielä äänekkäämpänä takaisin ja sekä toinen että kolmas erä olivat kokonaisuudessaan hienoa kannustusta. Vielä lopullisen ratkaisun, 1-4 maalin jälkeen kulmakatsomo huusi ottelun loppuun asti ja vielä sen jälkeenkin kuuluvasti joukkueensa nimeä ja halli takoi rytmissä tahtia. Se oli yleisöltä todella hieno kiitos upeasta kaudesta.

Savolaisittain espoolaisten nousussa oli kaikki mahdolliset kitkeryyden maut. SM-liigan kurinpitäjän avustamana Blues onnistui ottamaan KalPalta neljänteen otteluun pois ykkösmaalivahdin, viidennessä ja seitsemännessä ottelussa nähtiin kummassakin yksi selkeää tuomarivirhettä seurannut maali ja etenkin viimeisessä ottelussa kiekko pomppi selkeästi Bluesin eduksi. Lisäksi kahdessa viimeisessä ottelussa KalPalta loukkaantui kohtuuttoman monta pelaajaa. Jokaisella näistä oli oma osansa ottelusarjassa.

Blues teki SM-liigan historiaa nousemalla ensimmäisenä joukkueena pudotuspeleissä 0-3 tappiolta jatkoon voitoin 4-3. Tähän espoolaiset tarvitsivat kaikkien taivaankappaleiden oikeat asennot ja kun ne löytyivät, oli sensaatio valmis. Bluesin sitkeys ottelusarjassa kulminoitui kuudenteen otteluun, joukkue venyi ihailtavasti. Blues ansaitsee hatunnoston korkealle.

KalPan kausi oli häikäisevä seurahistorian ensimmäisen SM-liigan runkosarjan voiton ja pudotuspeleissä erinomaisten kolmen ensimmäisen ottelun myötä. Seuraavat neljä ottelua ovat pala seurahistorian katkerimpia hetkiä ja pitkästä kaudesta tuli hetkessä pettymys. Kausi oli savolaiselle jääkiekolle iso eteenpäin menon askel, vaikka juuri nyt se ei siltä tunnu.

Kiitos joukkueelle loppuun asti taistelemisesta. Kiitos yleisölle loppuun asti kannustamisesta. SM-liigakausi 2011-2012 on Pohjois-Savossa päättynyt. Taistelu jatkuu kaudella 2012-2013.