KalPan ET-avaus palkittiin pisteellä, Slovan vei voittolaukauksilla

EUROPEAN TROPHY

HC Slovan Bratislava - KalPa 2-1 vl (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)


Maalit:
15:03 0-1 Sakari Salminen (Tuomas Kiiskinen)
56.56 1-1 Miroslav Preisinger (Jan Lipiansky)

Voittolaukauskilpailu:
KalPa, Tuomas Kiiskinen +
Slovan, #10 +
KalPa, Adam Masuhr -
Slovan, #12 -
KalPa, Sami Kapanen -
Slovan, Miroslav Preissinger -

Slovan, #16 -
KalPa, Sakari Salminen -
Slovan, # 86 -
KalPa, Iiro Pakarinen -
Slovan, Jan Lipiansky -
KalPa, Jukka Hentunen -
Slovan, #27 +
KalPa, Jasse Ikonen -

Muuta:
4:06 Ari Ahonen torjuu Libor Hudacekin rangaistuslaukauksen.

Rangaistukset:
HC Slovan Bratislava: 4 x 2 min + Jozef Kovacek 2+2 min = 12 min
KalPa: 3 x 2 min + Iiro Pakarinen 2+2 min = 10 min

Yleisöä:
4290


Salminen 0-1een 11.8.2011 - pieni
Salminen on iskenyt KalPan 0-1 johtoon ja savolaiset tuulettavat myös katsomossa.


1. erä:

KalPa aloitti historiansa ensimmäisen European Trophy -ottelun hyvin ja jännitys oli osattu käsitellä oikein. Ensimmäisten minuuttien aikana KalPa oli hallitsevampi joukkue, mutta ei saanut vaarallisia tilanteita. Ajassa 4:06 Slovan sai rangaistuslaukauksen, joka Ari Ahonen torjui.

Nelisen minuuttia myöhemmin KalPa ehti pyörittää siirretyn rangaistuksen aikana peliä Slovanin päässä yli minuutin, mutta tuloksetta, kuten seuranneella ylivoimallakin. Ajassa 15:03 Tuomas Kiiskiseltä syötön saanut Sakari Salminen päätti ylösnousun ranteella, KalPa siirtyi 0-1 johtoon kesken Slovanin hallinnan ja Bratislavan pauhu hiljeni hetkeksi.


2. erä:
Erä oli tasainen ja yleisöön menevää päästä päähän -jääkiekkoa. Slovan on todistanut olevansa hyvinkin vaarallinen joukkue ja joukkueen kannattajat ovat kovan maineensa veroisia. Tunnelma on aivan eri luokkaa kuin harjoitusotteluissa - European Trophy -tasoa.

3. erä:
Ottelun kolmannessa erässä ei nähty kovaa kotijoukkueen painostusta, vaikka kotiyleisön kannustus ottelun edetessä tappioasemasta huolimatta vain yltyi. KalPa piti Slovanin hallinnassaan omalla aseellaan, hallitsemalla pelivälinettä. Ironista, mutta totta, KalPan pelillisesti parhaan erän voitto Slovan maalein 1-0. Maali sai aikaan areenalla huikeat desibelit.

Jatkoaika:
Neljällä neljää vastaan pelaaminen vain lisäsi entisestään pelin viihdearvoa, molemmissa päissä kaukaloa nähtiin tilanteita, mutta kotiyleisö sai huokaista kovaäänisesti välillä pettymyksestä, välillä helpotuksesta.

Voittolaukauskilpailu:
KalPa aloitti voittolaukauskilpailun ja myös maalinteon siinä, kun Kiiskinen onnistui heti ensimmäisenä laukojana. Slovan tasoitti niin ikään ensimmäisellä yrityksellään. Tämän jälkeen nähtiin peräti 10 maalivahtien torjuntaa, ennenkuin isännät onnistuivat iskemään 2-1 johtomaalin. Ennen sitä KalPalla oli kolme kertaa mahdollisuus iskeä voittomaali Ahosen torjunnan jälkeen, mutta ei vain uponnut. Kun Jasse Ikosen laukaus ei painunut maaliin, repesi Bratislavan halli juhlimaan voittoa.


Ahonen lämmittelyssä 11.8.2011 - pieni
Ari Ahonen piti nollan European Trophyn avauksessa lähes täydet 57 minuuttia.