KalPalle avausvoitto Niiralan Montun mahtavassa tunnelmassa. Kiitos, KOTIYLEISÖ!

KalPa-Blues 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)

Tilastot täällä. Kuvagalleria täällä. Savon Sanomien juttu ja videot ottelusta täällä.

Playoff-avauksen yleisömäärä 3717 katsojaa oli pettymys, sillä se oli selvästi runkosarjan kotiotteluiden yleisökeskiarvoa vähemmän. Mutta, tuo yleisömäärä ansaitsee erittäin ison kiitoksen! Nämä, uskolliset katsojat, innostuivat katsomoon jaettujen pahvisten paukuttimien kanssa luomaan otteluun mahtavan tunnelman. KalPalla oli nyt loistava kotiyleisö, joka oli todella äänekäs koko kolme erää. Kiitos, kotiyleisö! Aivan mahtavaa ja maanantaina yhdessä jatketaan!

Ottelun alussa viikon pelaamattomuus hieman näkyi, mutta KalPa vertyi jo avauserän edetessä ja pelasi kokonaisuutena vahvan ottelun. Blues oli odotetun taisteleva ja sitkeä. KalPa osoitti todella hyvän kotiyleisönsä edessä, että Bluesilla on hurjan kokoinen vuori kiivettävänään kun se yrittää voittaa torstaina nähdyn KalPan seuraavan viiden tai kuuden ottelun aikana neljä kertaa.

Playoff-pelaajan elkeitä jo 18- ja 19-vuotiaana SM-liigassa osoittanut Iiro Pakarinen on heitä, joiden odotetaan nousevan playoffeissa uudelle tasolle. Suonenjoen Kiekko-Karhu osoitti heti avauksessa olevansa siihen valmis, tuloksena avausmaali ja ottelun ratkaisu tyhjään maaliin. Keskimmäisestä maalista vastasi kapteeni Tommi Miettinen, joka on niin ikään osoittanut kahtena viime keväänä nostavan tasoaan playoffeihin ja näyttää tekevän sen jälleen kerran.

Mikko Koskinen KalPa-maalilla pysäytti 16 kiekkoa ja avasi komeasti voitolla. Kiitos KalPan aktiivisuuden, Patrick Galbraith joutui venymään 27 kiekon eteen. KalPan keskittyminen näkyi nyt myös jäähyttömyytenä, tuloksena vain kaksi pientä jäähyä. Niistä tosin ensimmäinen oli täysin turha liian monta pelaajaa jäällä -jäähy ja sen aikana Blues tuli ottelussa vielä tasoihin.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Espoossa. KalPan tueksi sinne saapuu Savosta parikin linja-autollista kannattajia ja lisäksi Etelä-Suomen savolaisia kerääntyy niin ikään Barona Areenan katsomonosaan 403.

Niiralan Montun mahtavaa playoff-tunnelmaa on tarjolla jälleen maanantaina 26.3. Varmista paikkasi otteluun jo ajoissa! Kilpisydämellä Niiralan Monttuun!


Seuraavat kotiottelut:
- Ma 26.3. klo 18.30 KalPa - Blues (lippuvihkon 2. lippu)

- Pe 30.3. klo 18.30 KalPa - Blues (lippuvihkon 3. lippu) [Tarvittaessa]
- Ma 2.4. klo 18.30 KalPa - Blues (lippuvihkon 4. lippu) [Tarvittaessa]