KalPa vie sarja-avauksen 2-3, veikkaa AP Siekkinen.

Pelaajana tämä mies juotti JYPin ja KalPan kohtaamisissa savolaisille useamman kerran karvaahkoa kalkkia. Valmentajana hän tuo KalPaan tietotaitoa siitä, kuinka SM-liigan viime kausien parhaiten puolustavaa joukkuetta on harjoitettu ja peluutettu. Kuka hän on?

Hän on Ari-Pekka Siekkinen, JYP-legendasta KalPa-valmentajaksi. Haastattelu, olkaa hyvä.


Onko erilaiset ajatukset ennen JYP-KalPa -ottelua kuin ennen?
 - No kyllä joo. Olen tykännyt olla täällä Savossa niin kovasti, että nautin ihan mielettömästi tästä tilanteesta näinpäin. Ottelu ei jännitä sen enempää kuin muuten, ainoa että kyseessä on entinen kotihalli. Sarja-avaus, tykkään tästä tilanteesta kovasti.

Kiinnostaako, mitä JYP-legendan siirrosta KalPaan ajatellaan Jyväskylässä?
 - Ei kiinnosta. Tämä on minun työ, halusin muuttaa uusien haasteiden perässä. Jos joku tätä siirtoa miettii, se on heidän asiansa. En lähtenyt ovet paukkuen.

Onko vierasjoukkueen valmentajana Hippokselle saapuminen erilaista kuin vierasjoukkueen pelipaidassa sinne saapuminen?
 - Innokkaana sinne menen. Ei siinä isoa eroa ole, valmentajana on vähän helpompi mennä, pelaajana on aina onnistumisen pakko, valmentaminen on vähän laajempi juttu. Pelaajana oli pikkuisen isompi jännitys kuin mitä on nyt valmentajana.

Niiralan Montun katossa on jäädytettynä pelipaita numero 1. Miksi ihmeessä Hippoksen katosta ei löydy paitaa numero 1?
 - En minä tuohon osaa vastata mitään. Kyllä Kuivalaisen Pasi on minusta meritoituneempi tässä touhussa. Muut päättävät, milloin paitoja nostetaan kattoon.


AP Siekkinen ja KalPa-paita - pieni
Iloisille, karismaattisille ja osaaville kiekkomiehille on KalPan pukukopissa aina tilaa.


Keskinäisissä otteluissa JYP on ollut viime vuosina vahvempi. Onko kyse ollut henkisestä yliotteesta?
 - Henkistä yliotetta, kyllä. KalPa ja JYP ovat molemmat todella hyviä liikkumaan ja luisteluvahvoja joukkueita, vaikka pelaavat eri tyyleillä. Niiralassa KalPa on hallinnut otteluita, kiekollinen pelaaminen on isossa kaukalossa ollut pinnassa. Jyväskylässä JYPin liike on pienemmässä kaukalossa tappanut KalPan kiekollisen pelin. Henkinen puoli on älyttömän iso osa hommaa, henkisesti vahvempi vie pelit.

 - Varmaan tänään sarja-avauksessa on sama homma, henkinen puoli ratkaisee. Kun jaksetaan tehdä omaa hommaa ja ollaan kärsivällisiä, uskon että voitto tulee.

 - Tämä on vasta ensimmäinen peli, voitetaan tai hävitään, ei kannata vielä hirveän isoja johtopäätöksiä tehdä. Analysoimme pelin juoksevuutta, emme tuloksia. Tulos ohjaa lopulta tässä lajissa, mutta jos pelaa huonosti, ei kauaa voita. Ja jos pelaa hyvin, ei kauaa häviä.

Uskallatko veikata lopputulosta?
 - Uskallan tietenkin, ainahan minä uskallan. KalPa voittaa 2-3. En ole ihan varma, tuleeko kolmas maali jatkoajalla.

 - Kahdella päästetyllä maalilla voittaa SM-liigassa, kolmella päästetyllä ei enää voita.

Onko Hippoksella kauden paras tunnelma juuri KalPa-otteluissa?
 - Paikallispelien nimikkeellä kun näitä pelataan, ehkä ihmiset Jyväskylässä virittäytyvät otteluun vähän enemmän, paikallisvastustaja pitää hoitaa. Mutta kyllä savolaiset siellä kulmassa ovat aina äänekkäitä ja tunnelma on kauden parhaita kyllä.