KalPa ryhdikäs Lappeenrannassa, Mikko Koskiselle jo kolmas nollapeli seitsemässä ottelussa.

SaiPa-KalPa 0-4 (0-0, 0-2, 0-2) Tilastot täällä.

KalPa osoitti perjantaina Lappeenrannassa kovaa ammattimaisuutta. Kaksi viikkoa aiemmin Kuopiossa KalPa oli SaiPaa vastaan vaisu, seuraavana päivänä Lappeenrannassa parempi. Vaikka nuo pelit tuottivat yhteensä viisi pistettä, halusi KalPa pelata Lappeenrannassa nyt paremmin kuin viimeksi ja siinä joukkue onnistui. SaiPa oli jälleen taisteleva, mutta tällä kertaa KalPa pystyi pelaamaan omaa peliään. Kun KalPa liikutti kiekkoa, SaiPa joutui liikuttamaan jalkojaan.

Avauserässä KalPan paras pelaaja oli Mikko Koskinen, joka piti lukemat lähtöasetelmissa. Toisessa ja kolmannessa erässä KalPa esitti paitsi viihdyttävää, myös tehokasta jääkiekkoa. Hallinnan lisäksi keltapaidat iskivät neljä maalia. Maalit jakautuivat Ossi Saariselle, Jukka Hentuselle, ylivoimalla onnistuneelle Tommi Jokiselle (1+1) ja tyhjään maaliin osuneelle Iiro Pakariselle. Saariselle maali oli kauden viides. Viime kaudella Jokereissa kuusi maalia tehneelle Hentuselle, Joroisten härälle maali oli jo kauden 10. Jokiselle maali oli kauden ensimmäinen ja Iiro Pakariselle viides.

KalPa-vahti Koskisen tilasto on sanoista riisuva. Seitsemän ottelua, seitsemän voittoa, kolme nollapeliä, torjuntaprosentti 96,39 ja päästettyjen maalien keskiarvo 0,85 ottelua kohti. Seitsemäs voitto ja kolmas nollapeli vaativat 15 torjuntaa. Jos Koskisella ei ennen ensimmäisiä A-maaotteluita ole alla tältä syksyltä montaa SM-liigaottelua, on laatu todella korvannut määrän. "Kossu" on ollut noin kuukauden Suomessa ja on sen ajan SM-liigan kuumin maalivahti.

Savolaisilla on edessä ennen joulutaukoa vielä yksi ottelu. Se on lauantaina, kotiyleisön edessä ja vastassa on sarjakolmonen Pelicans. Joukkue, jolle KalPa kärsin viimeiseen kymmeneen otteluun ainoan tappion tasan viikko sitten Lahdessa. Luvassa on SM-liigan kärkiottelu, tervetuloa suuri yleisö Niiralan Monttuun!


Seuraavat kotiottelut:
- La 10.12. klo 17.00 KalPa-Pelicans

- To 29.12. klo 18.30 KalPa-Ilves
- To 5.1. klo 18.30 KalPa-JYP