KalPa palasi sarjakärkeen, Matti Kuparinen pistepörssin kärkeen.

SaiPa-KalPa 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)  Tilastot täällä.

KalPa jatkoi vahvaa alkuaan SM-liigan runkosarjassa kaatamalla keskiviikkona SaiPan Lappeenrannassa 1-4 ja jatkaa puhtaalla pelillä. Kolme ottelua, kolme voittoa ja yhdeksän pistettä sekä maaliero 11-2 palauttivat KalPan SM-liigan sarjataulukon sijalle yksi.

Ilta oli pikavauhtia Niiralan Montun yleisön suursuosiksi nousemassa olevan Matti Kuparisen. 0-1 maali ajassa 00:14 on yksi KalPan SM-liigahistorian nopeimpia osumia ja miehen toisen syntyi ylivoimalla jo ajassa 03:59, jolla "Kupru" nousi SM-liigan pistepörssin sijalle yksi, ohi Mikael Granlundin. Lisäksi Kuparinen oli syöttämässä toisessa erässä Henri Laurilan ylivoimamaalia ja esiintyy perjantaina Niiralassa kultainen kypärä päässä.

Jo kauteen valmistavissa otteluissa Laurila iski kolme ylivoimamaalia ja lahtelainen on viime kauteen nähden kuin uusi mies, nyt saldona komeasti 1+1. Vieraiden neljännen maalin 14 sekuntia ennen toisen erän loppua iski Joonas Riekkinen, kauden avausosuma kuten Laurilalle.

Syöttöpiste Riekkisen maaliin merkittiin vasta 18-vuotiaalle Toni Kallelalle, joka avasi pistetilinsä heti ensimmäisessä SM-liigan ottelussaan. Nimi kannattaa laittaa mieleen viimeistään nyt.

Keltapaitojen voiton takuumiehiä oli mahtavavireinen Ari Ahonen, nyt 30 torjuntaa. SaiPan Jere Myllyniemen 19 torjuntaa kertovat, että isännät olivat jälleen maineensa veroisia, yritteliäitä ja taistelevia. Ahonen on torjunut kolmessa ottelussa nyt 76 laukauksesta 74 ja johtaa torjuntatilastoa prosentein 97, 37. Voittoprosentti on täysi 100.