KalPa nousi kärkeen Hämeenlinnassa.

HPK-KalPa 3-5 (1-2, 2-2, 0-1)  Tilastot täällä.

KalPan oikein tekemistä asioista kertoo viisi tehtyä maalia, mikä on SM-liigassa erittäin hyvä suoritus - ja vielä enemmän vieraissa. Mistä joukkueen tulee oppia, on herpaantuminen kolmen maalin johdossa ja sitä seuranneet virheet. Kolmella päästetyllä varsinaisen peliajan maalilla ei SM-liigassa kovin usein täysiä pisteitä oteta - ja vielä vähemmän vieraista. Nyt otettiin ja kolme pistettä Savon sydämeen.

Edellisen ottelun lopussa maalitilinsä auki saanut Sakari Salminen (2+0), Matti Kuparinen (0+3) ja Tuomas Kiiskinen (0+3) alkavat päästä ketjuna loistavaan vireeseen ja Kuparinen nousi takaisin hätyyttelemään jo SM-liigan pistepörssin kärkeä.

Joonas Riekkinen (2+0) vastasi sekä KalPan voittomaalista että HPK:n ankaran kuudella neljää vastaan painostuksen päättäneestä helpottavasta osumasta tyhjään maaliin. Kyseessä oli vahvana aloittajana ja oman pään pelaajana tunnetun "Varpaisjärven professorin" ensimmäinen kahden maalin ilta SM-liigassa. Järjestyksessään toisen KalPan maalin iski kapteenina toiminut Marko Kauppinen, jonka saldo kapteenina on nyt kaksi ottelua, kaksi voittoa ja tehopisteet 1+2.

SM-liigan kärkeen noussut KalPa palaa kotikaukaloon keskiviikkona 12.10., vastustaja on Lukko.


Seuraavat kotiottelut:
- Ke 12.10. klo 18.30 KalPa-Lukko
- La 15.10. klo 18.30 KalPa-TPS
- Pe 21.10. klo 18.30 KalPa-Kärpät