KalPa nostatti Sami Kapasen johdolla kiekkohuumaa Ylä-Savossa

KalPan kohdatessa uuden liigataipaleensa alussa Kärpät Iisalmessa, Kärpät oli selvästi suositumpi joukkue. Pitkä menestymättömyys ja Kärppien mestaruudet olivat tehneet tehtävänsä. Reilut viisi vuotta myöhemmin KalPa sai jäälle tullessa joukkueista selvästi kovemmat aplodit ja iisalmelaisyleisö innostui lisää kun kuuluttaja esitteli KalPan avauskentällisen supertähdet. KalPan tehdessä maalin, hallissa oli tunnelma katossa. 

2-0 maali - 5.8.2011 - pieni
Niiralan Maltsev 2-0:aan, kansa lyö kättä yhteen ja Can Can soi Iisalmessa.



Tällä välin KalPa on palannut kaukalossa voittavaksi organisaatioksi ja se on tehnyt pitkäjänteistä työtä maakunnassa. Osoituksena nöyryydestä KalPa marssitti Iisalmeen kirkkaimmat tähtensä Sami Kapasen ja Jukka Hentusen johdolla. Yleisö eli mukana ja ottelun jälkeen joukkue kiitti yleisöä kuin Niiralan Montussa konsanaan. Kiitos Iisalmi!

KalPa kiittää yleisöä - 5.8.2011 - pieni
Voittoisa joukkue kiittää Iisalmen innokasta yleisöä.


Suomen maailmanmestaruus, KalPan nimekkäät vahvistukset ja kovat tavoitteet sekä nyt nähdyt KalPa-tähtien väläytykset ja yleisön vastaanotto tulevat hyvin todennäköisesti näkymään peli-iltoina lisääntyvänä liikenteenä Ylä-Savon helmestä Iisalmesta Kuopioon.

KalPa kaatoi Kärpät perjantaina IPK:n isännöimässä harjoitusottelussa puhtaasti maalein 2-0 (2-0, 0-0, 0-0). Sentteriosastolle hankitulta isolta kalalta, Matti Kupariselta (1+1) maalitilin avaaminen KalPa-paidassa kesti tasan kolme minuuttia. Kuparisen, Tuomas Kiiskisen (1+1) ja Sakari Salmisen (0+2) ketjusta voi tulla savolaisille vielä todellinen syömähammas. Ari Ahonen aloitti kauden 18 torjunnan nollapelillä, Ville Hostikka sai hikoilla 40 torjuntaa.

Voittoa tärkeämpi asia oli kuitenkin peli tuloksen takana. Avauserä oli KalPalta kauden avausotteluksi harvinaisen pirteää ja terävää ja toinenkin erä oli hyvä, kolmannen ollessa lähempänä normaalin avausottelun sekavahkoa pelaamista. Kotijoukkueen peli-ilo välittyi selvästi katsomoon asti, luistin oli kevyt ja syötöt napsahtelivat lapaan heti varsin hyvin.

Kuparisen ja Kapasen lisäksi kesän kolmas KalPan iso kala, Hentunen osoitti heti, että savolaisyleisö tulee ihastumaan miehen näyttävään taisteluun, joka tuottaa myös tehopisteitä, alta aika yksikön. Tulossa on äärimmäisen mielenkiintoinen kiekkokausi!

22, 2, 57 - 5.8.2011 - pieni
Kuparinen, Koistinen ja Lannon heti siellä, missä tapahtuu.


Savon ylpeyden hyökkäyspelissä oli nähtävissä heti päävalmentaja Tuomas Tuokkolan omia mausteita, pohjalaista suoraviivaisuutta ja maalin edessä miehekästä painimista. Tuokkolan ura KalPan päävalmentajana alkoi täydellisesti, voitolla ja oman joukkueen nollapelillä.

Savolaisittain historian ensimmäinen European Trophy käynnistyy torstaina 11.8. Bratislavassa ja jatkuu lauantaina 13.8. Wienissä. Odotettu ensimmäinen European Trophyn kotiottelu nähdään torstaina 18.8. Liput tulevat myyntiin perjantaina 12.8., SS:n etukortilla neljä ottelua vain kolmen hinnalla! Kausikortilla European Trophyn kotiottelut ilmaiseksi.


KalPa - Kärpät 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)

Maalit:
03.00 1-0 Matti Kuparinen (Sakari Salminen, Tuomas Kiiskinen) yv
10.20 2-0 Tuomas Kiiskinen ( Matti Kuparinen, Sakari Salminen)

Rangaistukset:
KalPa: 6 x 2 min = 12 min
Kärpät: 9 x 2 min = 18 min

Torjunnat:
Ari Ahonen, KalPa: 7+5+6=18
Ville Hostikka, Kärpät: 12+14+14=40