KalPa mukana Nenäpäivässä, keräys Niiralan Montussa perjantaina 4.11.


KalPan pelaajat pöljäilivät Nenäpäivä-teeman mukaisesti, kuvassa vasemmalta Sakari Salminen, Matti Kuparinen ja Kalle Kerman.

KalPa on kausittain mukana erilaisissa hyväntekeväisyystapahtumissa, seuraavaksi on Nenäpäivän vuoro. Nenäpäivää vietetään perjantaina 4.11. ja illan KalPa - Jokerit -ottelussa Niiralan Montussa suoritetaan lipaskeräys paikallisen Lions Clubin toimesta. Keräyksessä kerätyt varat menevät Nenäpäivän avustuskohteisiin, joihin avun toimittaa perille Ylen Hyvä Säätiön jäsenjärjestöt. Toivomme, että myös mahdollisimman moni KalPa-kannattaja osallistuisi tähän keräykseen joko jäähallissa tai muualla.

Kuopion Musiikkikeskus haastoi myös KalPan organisaatiotasolla mukaan Nenäpäivään. KalPa otti haasteen vastaan ja Nenäpäivän keräyslipas kiertää perjantaina 4.11. KalPan toimistolla, Pelimiehessä ja edustusjoukkueen pelaajien pukukopissa. KalPa puolestaan haastoi mukaan toisen paikallisen toimijan. Kuuntele YLE Radio Savon Nenäpäivä-lähetystä perjantaina 4.11. ja kuulet kenet KalPa haastoi mukaan.

Nenäpäivän tavoitteena on lisätä globaalia oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa viihteen ja huumorin keinoin. Nenäpäivä auttaa maailman köyhimpiä lapsia: Nenäpäivän tuella moni lapsi oppii lukemaan, saa rokotuksia ja mahdollisuuden parempaan elämään.


Mikä Nenäpäivä on?

Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa asuvien lasten hyväksi ja yllyttää suomalaisia hauskaan varainkeräykseen. Nenäpäivä järjestetään kerran vuodessa loka-marraskuun aikana. Kolmen viikon kampanja huipentuu YLE TV2:n Nenäpäivä Show’hun, jossa mukana on Suomen kirkkaimpia tähtiä.

Nenäpäivä 2010 keräsi 1,9 miljoonaa euroa. Suomalaisten avulla tuhannet lapset pääsevät kouluun, saavat suojaa hiv-tartunnalta tai nukkuvat yönsä turvassa malariaverkon alla. Pystymmekö tänä vuonna pistämään paremmaksi? Ainakin yritämme! Aikaa on sillä, Nenäpäivä-keräys on käynnissä vuoden loppuun.


Kuka Nenäpäivän järjestää?

Nenäpäivän järjestää Ylen Hyvä Säätiö. Sen ovat vuonna 2004 perustaneet Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu ja Suomen UNICEF. Säätiön toiminnassa ovat mukana myös Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Suomen Lähetysseura, Fida International, Solidaarisuus ja SASK. Yleisradio tukee Nenäpäivää ohjelmatoiminnallaan. Lisäksi Nenäpäivä saa ulkoasiainministeriön kehitysyhteistyövaroista tiedotustukea kehitysyhteistyöstä tiedottamiseen.


Mihin Nenäpäivän keräystuotto käytetään?

Vuosina 2011-2013 kerätyt varat käytetään lasten auttamiseen Afrikassa ja Etelä-Aasiassa. Keräystuotto käytetään lasten koulutukseen, perheiden ja yhteisöjen vahvistamiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Nenäpäivän varoja kanavoidaan myös Ylen Hyvä Säätiön brittiläisen yhteistyökumppanin Comic Reliefin kautta HIV- ja aids-työhön Afrikassa.


Kuka voi osallistua Nenäpäivään?

Nenäpäivä on avoin kaikille: yksityisille henkilöille, kouluille, työpaikoille, seurakunnille, yhteisöille ja yrityksille. Voit järjestää Nenäpäivän liikuntatempauksen tai haastaa työporukkasi pöljäilemään. Myös kouluissa ja päiväkodeissa on helppo nenäillä. Laita lapset ja vanhemmat hulluttelemaan hyvän asian puolesta tai haasta opiskelijatoverisi mukaan.

Pöljäily ei välttämättä vaadi hurjaa hassuttelua: voit vaikka leipoa muffinsseja työkavereille pientä ylihintaa vastaan. Pöljäilylle voi myös hakea sponssaajia perustamalla nenäpäivä.fi:hin oman lahjoitustiimin.

Nenäpäivään voit osallistua monella tapaa ja näistä eri tavoista voit lukea täältä.


Mistä Nenäpäivä on tullut?

Isossa-Britanniassa Red Nose Day on näkynyt katukuvassa jo 20 vuotta. Järjestäjänä on Comic Relief – järjestö, jota BBC tukee ohjelmistollaan. Briteissä Red Nose Day on jo varsinainen kansanliike: ihmiset ympäri maata hulluttelevat hyvä asian puolesta. 2011 Red Nose Day on kerännyt jo yli 100 miljoonaa puntaa!

Nenäpäivää vietetään nykyään myös mm. Saksassa, Australiassa, Norjassa ja Islannissa.


Liity Nenäpäivän Facebook-ryhmään täällä!