KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertue Martti Ahtisaaren koululla.

Juniori-KalPa ry järjestää yhteistyössä KalPa Hockeyn ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa tällä kaudella jo kolmatta kertaa KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertueen, jonka tarkoituksena on innostaa ja motivoida lapsia liikkumaan entistä aktiivisemmin ja monipuolisemmin. KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertue järjestetään Kuopion seudun ala-asteiden oppilaille (1-6-luokkalaisille) ja kiertue käsittää parikymmentä koulua. Kiertueen aikana on tarkoituksena liikuttaa tuhansia lapsia.

KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertue starttasi tällä kaudella Martti Ahtisaaren koululta marraskuun toisena tiistaina. Koulun liikuntasali täyttyi noin sadasta innokkaasta 1-4 luokan oppilaasta. Tunnelma salissa oli jännittynyt, kun KalPa liikkuu ja liikuttaa -koulukiertueen juontaja Jukka Koskinen tiedusteli oppilailta, missä koulussa tänään oltiin. Pienen rohkaisun jälkeen salissa kajahti kovaan ääneen: ”Martti Ahtisaaren koulussa”.

Oppilaille esiteltiin valkokankaalla KalPan edustusjoukkue, jonka jälkeen paljastettiin päivän tähtipelaajat puolustaja Henri Laurila ja hyökkääjä Jyri Junnila. Martti Ahtisaaren koulun 4.luokkalaisten joukosta oli valittu 4 oppilasta, jotka saivat kunnian haastatella Laurilaa ja Junnilaa. Aino, Mikko, Eetu ja Joni olivat keksineet erinomaisia kysymyksiä ja haastattelut sujuivat oppilailta ammattilaisten elkein.


Haastattelujen jälkeen hiljennyttiin katsomaan KalPan ”Turvallisuus on pieniä tekoja” -videota, jonka tarkoituksena on kertoa lapsille, kuinka tärkeää on suojautua oikein esimerkiksi jääkiekkotreeneissä. ”Jääkiekko on hauskaa ja opettavaista, mutta jäällä sattuu ja tapahtuu, jonka takia varusteet ovat äärimmäisen tärkeässä asemassa”, videon tähti Jasse Ikonen kertoo.

Oppilaiden ja myös pelaajien keskuudessa aamun suosituimmaksi aktiviteetiksi muodostui sählyottelu, jossa Martti Ahtisaaren oppilaat haastoivat KalPan pelaajat. Oppilaat olivat taitavia sählynpelaajia ja yleisö hoiti hienosti kuudennen kenttäpelaajan virkaa. Martti Ahtisaaren oppilaat veivät hienosti ottelun lukemin 10-8. KalPan peleistä tutun maalilaulun alkaessa soimaan yleisö yhtyi hienosti maalilaulun sanoihin.
”Kyllä tämä ihan kunnon treeneistä menee, oppilaat olivat kova vastus tänään”, Laurila naurahti ottelun jälkeen.

 

Kiertueen lopuksi Laurila ja Junnila jakoivat vielä innokkaille oppilaille nimikirjoituksia. Koulukiertueen aloitus oli erittäin onnistunut ja pelaajista oli hienoa päästä tuomaan liikunnan sanomaa lapsille.
”On mukavaa päästä ilahduttamaan oppilaita, ja innostaa heitä liikkumaan. Olen itsekin ollut lapsesta asti aktiivinen liikkuja, ja erilaiset pallopelit ovat tulleet hyvin tutuiksi”, Junnila kertoo.
”Varmasti meidän ikäpolvella liikunta oli vielä merkittävämmässä asemassa lapsena, kun erilaiset pelikonsolit eivät olleet vielä niin suosittuja. Emme me sisällä playstationia pelanneet. Liikunta on aina ollut tärkeässä asemassa elämässäni ja siksi on hienoa päästä innostamaan myös toisia liikkumaan”, Laurila jatkaa.

Koulukiertueessa mukana:
KalPa Hockey Oy, Juniori-KalPa ry, Pohjois-Savon Osuuspankki, Puukeskus, Viiking Musiikki, Autotalo Laakkonen, Kopijyvä, Savon Sanomat, Osuuskunta KPY, Jätekukko sekä Liikenneturva.