KalPa kasvatti sarjajohtoaan 0-5 voitolla Turussa, Mikko Koskiselle jo ensimmäinen nollapeli.

TPS-KalPa 0-5 (0-3, 0-0, 0-2) Tilastot täällä.

Nyrkkeilytermein KalPa moukaroi TPS:ää tiistaina Turussa ensimmäisessä sekä kolmannessa erässä. Ensimmäinen erä tuotti vieraille kolme osumaa ja päätöserä vielä kaksi osumaa lisää. Ottelun lopussa turkulaiset yrittivä purkaa turhautumistaan enemmänkin nyrkkeilyä muistuttavasti, mutta savolaisia kiinnosti vain voitto.

KalPa pelasi hyvän ottelun, mutta tylyt lukemat 0-5 kertovat enemmän vieraiden terävästä viimeistelystä kuin siitä, että kotijoukkue olisi ollut ottelussa viiden maalin verran huonompi. Voittomaaliksi jäänyt Jukka Hentusen 0-1 maali oli KalPalle seurahistorian 3000. maali jääkiekon SM-sarjan / SM-liigan runkosarjassa. Vastaavasti voiton myötä KalPa saavutti pääsarjan maratontaulukossa 1000 pistettä.

Hentusen (1+1) lisäksi TPS:n maaliverkkoa pöllyttivät Joonas Riekkinen (1+1), Sakari Salminen, Matti Koistinen ja Adam Masuhr (1+1). Riekkiselle piste oli 13. kauden 24 ottelussa, edellinen oma ennätys 12 pistettä syntyi viime kaudella 55 ottelussa, joten "Varpaisjärven professorin" pistetahti on komea. Komea on myös puolustaja Koistisen maalitahti, aiemmin viidellä kaudella 52 ottelussa yksi maali ja nyt KalPassa 10 ottelussa kolme maalia.

Marrastauolla Savon sydämeen saapunut Mikko Koskinen on alkanut lunastaa joukkuekavereidensa luottamusta välittömästi. Avausottelun 21 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali sai jatkokseen nyt 22 torjuntaa ja ensimmäisen nollapelin vasta toisessa ottelussaan. Se on erittäin paljon, sillä Koskinen on pelannut syksyllä vain muutaman ottelun ja ansaitsee aikaa sopeutua eurooppalaiseen kaukaloon ja savolaiseen pelitapaan.

KalPa johtaa SM-liigaa 24 pelatun ottelun jälkeen nyt viidellä pisteellä sekä Ässiin että Pelicansiin. Kaikki kolme joukkuetta ovat pelanneet yhtä monta ottelua. Seuraavaksi KalPa kohtaa perjantaina Niiralan Montussa SaiPan.