KalPa jysäytti pommin, nyt kaatui Elitserienin suurin suosikki

KalPa täytti European Trophyn otteluissa kansallisvelvollisuutensa ja voitti ruotsalaisia vastaan käymistä otteluistaan enemmän kuin hävisi. Ja se on kova teko se, kun vastustajat olivat kaikki Elitserienin suurseuroja, Djurgården, Frölunda Indians ja HV71.

Savon sydämessä KalPa niputti Djurgårdenin 3-1. Ruotsin maaperällä savolaiset ensin hävisivät vahvasti hallitsemansa ottelun Frölundalle 5-2 ja seuraavana päivänä korjasivat tapaturman näyttämällä kaapin paikan Elitserienin suursuosikille HV71:lle puhtaasti 0-4.

Gislavedissä koko joukkueen taistelun käänsivät savolaisten eduksi haalariosaston miehet. Henri Laurila iski jälleen yv:llä, nyt kahdesti, Tuomas Kiiskisen syötöistä. Kaksi viimeistä osumaa niittasi Jyri Junnila. Huippuvireinen Ari Ahonen venyi nyt nollapeliin.

- Tiukka peli, hieno taisteluvoitto. Ensimmäisessä erässä kaksi ylivoimamaalia, millä hankkiuduttiin johtoasemaan. Toisessa erässä ei meinattu jaksaa puolustaa. Kolmanteen löytyi vielä uusi vaihde ja Junnila iski maalit kovan taistelun päätteeksi. Hieno suoritus Laurilalta ja Junnilalta, kaksi maalia mieheen ja Arska pelasi maalilla todella hyvän pelin, kommentoi päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

- Tämä voitto on arvokasta pääomaa eteenpäin. Tänään taisteltiin hienosti, jokainen ukko laittoi kroppaa likoon. Pelit peräkkäisinä päivinä plus matkustaminen toivat omaa lisäväsymystä, hieno suoritus.

- European Trophy on pelattu menestyksellä läpi, olen tyytyväinen että saimme olla mukana. Saimme kovia vastustajia ja näimme erilaisia kulttuureita, erittäin hyvä valmistautumisjakso kohti SM-liigaa.

- Oli äärettömän hienoa nähdä kotiotteluissa, että saimme jo heti alusta alkaen Niiralaan hyvät yleisömäärät. Se on hienoa. Kiitos yleisölle!

Ottelu oli KalPan viimeinen European Trophy -ottelu kaudella 2011-2012. KalPa kohtaa 9.9. Lappeenrannassa SaiPan ja aloittaa SM-liigan 15.9. Jyväskylässä. Odotettu kotiavaus KalPa-Tappara nähdään Niiralassa lauantaina 17.9. klo 17.00. Kausikorttimyynti jatkuu 13.9. asti.


HV71-KalPa 0-4 (0-2, 0-0, 0-2)

Maalit:
08:57 0-1 Henri Laurila (Tuomas Kiiskinen) yv
12:26 0-2 Henri Laurila (Tuomas Kiiskinen) yv
52:16 0-3 Jyri Junnila (Henri Ikonen, Jasse Ikonen)
59:03 0-4 Jyri Junnila tm

Rangaistukset:
HV71: 8 x 2 min + Kamil Piros 2+2 min = 20 min
KalPa: 9 x 2 min + Mikko Kukkonen 2+2 min = 22 min

Yleisöä:
759


KalPan kokoonpano:

Iiro Pakarinen - Matti Kuparinen - Tuomas Kiiskinen
Marko Kauppinen - Jussi Timonen

Jukka Hentunen - Joonas Riekkinen - Sakari Salminen
Mikko Kukkonen - Adam Masuhr

Ossi Saarinen - Jaakko Rissanen - Tommi Jokinen
Ryan Lannon - Henri Laurila

Henri Ikonen - Jasse Ikonen - Jyri Junnila

Ari Ahonen
(Juha Toivonen)