KalPa-JYP 4-0.

KalPa-JYP 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien maalikooste ja kuvakooste ottelusta täällä.

Otsikon lukiessa savolaisen suupielet nousevat väistämättä ylöspäin, mitä kutsutaan myös hymyilemiseksi.

Ottelun lopputulos on savolaisittain erittäin harvinaista, sillä KalPa on johtanut JYPiä 2000-luvulla SM-liigan kotiottelussa ennen torstai-iltaa kahdella maalilla tiettävästi vain sarja-avauksessa 2005. Ei kertaakaan isommalla erolla ja tuokin ottelu päättyi lopulta niukkaan tappioon. Nyt ottelu päättyi komeaan 4-0 kotivoittoon. Neljän maalin kotivoitto JYPistä SM-liigaottelussa sivuaa ennätystä kaudelta 1987-1988 jolloin Niiralan isännät kukistivat jyväskyläläiset neljällä maalilla, luvuin 7-3.

4-0 ovat myös kauden keskinäisten otteluiden voitot KalPalle. Se on lähes yhtä harvinaista kuin neljän maalin kotivoitto Keski-Suomen keskinäisissä Savossa, sillä olihan KalPa ollut jyväskyläläisiä parempi runkosarjan kohtaamisissa viimeksi kaudella 1989-1990. Tuo korpivaellus päättyi marraskuun lopun kotivoittoon ja kuin ironiana, voittojen ollessa nyt 4-0, neljäs voitto tuli lukemin 4-0. Pisteet ovat savolaisille tältä kaudelta nyt 12-0 ja maalit 12-2.

KalPa tuli otteluun väkevästi ja sai unelma-alun. Kolme minuuttia ja Sakari Salminen maalin edestä 1-0. 12 minuuttia ja Iiro Pakarinen 2-1 hyökkäyksestä 2-0. Myös erinomainen joukkue tarvitsee voittaakseen erinomaisen maalivahdin ja Mikko Koskinen piti hienoilla torjunnoillaan KalPan kahden maalin johdossa kolmannen erän alkuun asti.

Silloin paikalle ratsasti mustakeltaisella hevosella edellisen KalPa-JYP -ottelun huikealla soolollaan ratkaissut Jaakko Rissanen. Maalille nousu, lirutus maalivahdin jalkojen välistä 3-0:een ja ilmassa oli ratkaisun tuoksua jo. Viisi minuuttia myöhemmin, ennen erän puoliväliä lopullisen ratkaisun ottelulle iski Joonas Riekkinen, tarkka laukaus alanurkkaan ja 4-0. Osumansa aina parin metrin säteeltä maalista iskevä "Varpaisjärven professori" yllätti nyt kotiyleisön laukomalla B-pisteiden takakaaren linjalta ja niin yllättyi myös vastustajan maalivahti.

KalPa-vahti Koskisen kevätkausi alkoi Oulussa ensimmäisen kerran KalPa-paidassa vaihtoon kesken ottelun tulemisella. Miehen paluu maalinsuulle on ollut täydellinen ja kertoo henkisestä kantista paljon. Kaksi ottelua, kaksi nollapeliä ja 65 torjuntaa. Nyt tilastot eivät valehtele yhtään ja kertovat kaiken oleellisen. Paitsi sen, että maalivahdista huokuu jälleen tyyneys ja varmuus ja että näiden torjuntojen joukossa on ollut myös useita upeita venytyksiä.