KalPa hemmotteli kotiyleisöään: SM-liigan kärkiottelussa kaatui Ässät peräti 4-1.

KalPa-Ässät 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

Tilastot täällä. Savon Sanomien videot ottelusta täällä.

Päävalmentaja Tuomas Tuokkola totesi torstaina, että perjantaina Niiralan Montussa on tarjolla parasta mahdollista SM-liigatason jääkiekkoa. Päävalmentaja todisti tuntevan joukkueensa kuin KalPan valmennusjohdon otteluissa käyttämien tyylikkäiden Turo Tailorin pukujen taskut. KalPa pelasi silmiä hivelevästi sekä tehokkaasti ja savolaisyleisö sai katsomossa hykerrellä - ja tuulettaa. Sitä kelpasi katsoa myös pelipäivänä 36 vuotta täyttäneen päävalmentaja Tuokkolan.

Tasan viikko sitten käydyn SM-liigan kärkiottelun KalPa-Pelicans yleisömäärä oli 3905 ja nyt nähty SM-liigan kärkiottelu Ässiä vastaan keräsi 3711 katsojaa. Yleisömäärät ovat huolestuttavia, sillä budjetoitu yleisömäärä on noin 4200 katsojaa. Sarjajohto Suomen ylivoimaisesti suosituimmassa sarjassa, sarjan viihdyttävin pelitapa ja useita maajoukkuepelaajia. Mitä muuta yleisö voi joukkueeltaan toivoa?

Yleisö ansaitsee kiitoksen yhden kauden ehdottomasti parhaista tunnelmista Niiralan Montussa. Kärkiottelun tuoma lataus välittyi kotijoukkueesta kotiyleisöön, kulmakatsomo huusi ja lauloi ja parhaimmillaan koko halli löi käsiä yhteen. Jos oli KalPalla hyvä kotiyleisö perjantaina, paras paikka pelata SM-liigassa lauantai-iltaisin on Pori, kun Ässät menestyy. Ja tällä kaudella Ässät on ollut loistava. Mutta, porilainenkin yleisö hiljenee kun vierasjoukkue laittaa kiekkoa maaliin.

Isäntien tehot jakautuivat nyt ihailtavan tasaisesti, sillä neljästä maalista sai pisteitä itselleen peräti 11 eri pelaajaa. Maalit iskivät Tuomas Kiiskinen, Matti Koistinen, Jasse Ikonen (1+1) ja Sami Kapanen, joka osui jo toisessa peräkkäisessä ottelussa alivoimalla. Viimeisen kuuden ottelut pisteet Kapasella ovat 6+3. Kapteenista huomaa, että kevät on tulossa...

Koko joukkueen tavoin hienon ottelun pelanneen Juha Toivosen torjuntamäärä oli 21 ja tuloksena kauden seitsemäs voitto. KalPa ja Ässät siirtyvät Kuopiosta yöksi Jyväskylään ja lauantaina kohti Poria. Viime kaudella ensimmäisen kerran nähty Tammikuun tasaus on SM-liigalta ehdottomasti onnistunut lanseeraus. Lauantaina jäällä nähdään vielä enemmän taistelupareja ja tunnetta. Parasta mahdollista viihdettä keskelle kylmää tammikuuta!


Seuraavat kotiottelut:
- La 28.1. klo 17.00 KalPa-Jokerit
- La 4.2. klo 17.00 KalPa-Ässät
- Ti 14.2. klo 18.30 KalPa-Kärpät