Jokerit voittajaksi pitkän kaavan kautta Niiralan perjantai-illan huumassa.

KalPa-Jokerit 1-2 VL (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Tilastot täällä. Kuvat täällä. Savon Sanomien maalikooste ja kuvakooste ottelusta täällä.

Se oli hieno jääkiekkoilta. SM-liigakierroksen kärkiottelu, vastakkain sarjakakkonen KalPa ja sarjanelonen Jokerit, näyttämönä loppuunmyyty Niiralan Monttu perjantai-iltana. Kummallakin joukkueella oli useita huippupaikkoja, kunnes KalPa huudatti kotiyleisöä, siirtyi toisen erän alkupuolella johtoon ja näytti taistelevan kotivoiton. Draamaa otteluun saatiin iso annos reilut kolme minuuttia ennen loppua kun kiekko kimposi omasta pelaajasta ylivoimalla pelanneen KalPan omaan maaliin. Kansa sai viihdettä koko rahan edestä, jatkoajan ja voittolaukauskilpailun kanssa. Lopulta käteen jäi yksi piste ja tappio, mutta ilta oli hieno jääkiekkoilta.

Isäntien maalin sivalsi Mikko Kukkonen, jolle osuma oli kauden kolmas kun runkosarjasta on pelattu kolmannes. Melkoinen parannus, ennätys ennen tätä kautta kun oli yksi maali per yksi runkosarja. Jokereiden maali merkittiin kiekkoon viimeksi koskeneelle Teemu Eroselle, vaikka kiekko maaliin menikin oman pelaajan syötöstä, toisen oman pelaajan jalan kautta. Voittolaukauskilpailun ensimmäisen kuuden laukojan viimeisenä vuoron saanut Jarkko Ruutu ratkaisi ottelun patenttiharhautuksellaan, joka onnistui täydellisesti. Sama harhautus on ratkaissut useamman vastaavan kilpailun myös komean NHL-uran aikana.

Kauden kahden ensimmäisen Jokerit-ottelun perusteella rouva fortunallakin on sormensa pelissä, ettei KalPa Jokereita voita. Helsingin ottelun piti tasaisena savolaisten viisi tolppalaukausta ja nyt Jokerit pääsivät voittotaisteluun mukaan onnettaren erikoisella. Mutta, hyvällä joukkueella on hyvää tuuria. On hyvä muistaa, että KalPalla oli jälleen paikkoja ratkaista ottelu, yksin kolmannessa erässä oli kolme puolittaista läpiajoa, jotka kaikki päättyivät teräviin, mutta tuloksittomiin laukauksiin. Eikä kukaan kieltänyt KalPa-pelaajia laittamasta kiekkoa maaliin voittolaukauskilpailussakaan.

Yleisö ansaitsee luonnollisesti ison kiitoksen loppuunmyydystä ottelusta. Yleisökeskiarvo on nyt noin 4200, missä nousua viime kauteen on lähes 200 katsojaa. Yleisö ansaitsee kiitoksen myös kauden parhaasta tunnelmasta. Parhaimmillaan koko halli löi kättä yhteen kulmakatsomon huutaessa Ahosen nimeä tai laulaessa lauluaan. Se oli sitä Niiralan Montun hurmosta!


 Seuraavat kotiottelut:
- La 19.11. klo 16.00 KalPa-Blues
- Pe 25.11. klo 18.30 KalPa-SaiPa
- Ti 29.11. klo 18.30 KalPa-JYP